KNLTB Vlag wapperen wind

Jacco Eltingh blijft bij KNLTB als Technisch en Commercieel Directeur

De KNLTB heeft het contract met Jacco Eltingh verlengd. Hij blijft de komende 3 jaar als Technisch Directeur verantwoordelijk voor het technisch beleid gericht op toptennis en tennisleraren. Daarnaast zal hij nu ook als Commercieel Directeur zijn expertise en netwerk inzetten om meer partners aan de KNLTB te verbinden en om de toegevoegde waarde van de KNLTB voor leden te vergroten.

Jacco Eltingh is sinds juni 2017 in dienst bij de KNLTB als Technisch Directeur. Onder zijn eindverantwoordelijkheid valt toptennis en tennisleraren, waaronder ook alle nationale selecties zoals het Davis- en Fed Cupteam, Topsenioren- en de rolstoeltennisselectie.
 
Algemeen Directeur Erik Poel is blij dat Jacco Eltingh zich nog nadrukkelijker aan de KNLTB verbindt. “Met zijn ervaring en achtergrond zowel op als naast de baan, heeft Jacco het fundament wat er lag bij toptennis de afgelopen twee jaar verder uitgebouwd. Het is echt fijn dat hij vanuit deze basis de komende jaren voor de KNLTB blijft werken aan de ontwikkeling van tennis in Nederland. Dit kan niet zonder een goede financiering van zowel de topsport als de breedtesport. Dat is in het huidige sportlandschap een steeds grotere uitdaging. Daarom is het fantastisch dat Jacco zich nu ook als Commercieel Directeur hier meer voor wil inzetten. Daarmee kunnen wij zijn ervaring en expertise op commercieel gebied en evenementen nog beter benutten.”
 
De visie van Technisch Directeur Jacco Eltingh is breder dan alleen het technisch beleid. De combinatie van Technisch en Commercieel Directeur is voor hem dan ook een logisch vervolg. Jacco Eltingh: “We willen de impact van het Nederlandse toptennis vergroten door structurele verbetering van de prestaties. Daarvoor hebben we vorig jaar het toptennisplan ‘Five steps to the Top’ opgezet. Maar onze ambitie reikt verder dan dat. Met een grotere betrokkenheid van fans, spelers, toernooiorganisaties, tennisverenigingen en tennisscholen en het verbinden van onze partners kunnen we het enthousiasme voor tennis vergroten. Dat is belangrijk voor de aandacht en groei van tennis in Nederland. Ik wil mijn ervaring en netwerk graag inzetten om meer commerciële partijen aan ons te binden, meer financiering voor tennis te genereren en de toegevoegde waarde voor onze leden te vergroten.”

Er zijn meer dan 1 miljoen mensen die tennissen in Nederland, waarvan bijna 560.000 lid zijn van een KNLTB-vereniging. De KNLTB is ervan overtuigd dat de inzet van toptennis een belangrijke katalysator kan zijn om de tennisbeleving in ons land te vergroten en de tennissport te laten groeien.