KNLTB Vlag wapperen wind

KNLTB voorzitter Roger Davids overhandigt Smashing Pink eerste diversiteitsvlag

Van 27 juli tot en met 4 augustus vond de Gay Pride Amsterdam 2019 plaats. Ieder jaar organiseert Smashing Pink tijdens de Pride een tennistoss waar iedereen van harte welkom is. Samen wordt dit fantastische evenement gevierd en wordt er fanatiek getennist. In het bijzijn van Roger Davids was het dit jaar wel een heel bijzondere editie. 

KNLTB voorzitter Roger Davids opende op vrijdag 3 augustus de Pride tennistoss en overhandigde voorzitter Smashing Pink, Niels Wolf de nieuwe KNLTB-vlag met regenboog. Met deze vlag wordt uiting gegeven aan het diversiteitsbeleid van de KNLTB. Tennis is een sport voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht en seksuele geaardheid. Nederland is een tennisland, iedereen doet mee!

Canal Parade

Samen met 15 andere sportbonden, de Alliantie Gelijkspelen, Pride and Sports en NOC*NSF nam de KNLTB op zaterdag 4 augustus deel aan de Canal Parade 2019 op de Amsterdamse grachten. De Nederlandse sport sluit zich daarmee aan bij de doelstelling van de Canal Parade Amsterdam om met alle sectoren uit de samenleving op het water de boodschap 'zijn wie je bent, houden van wie je wil’ uit te dragen. Met deelname aan de botenparade geeft de sport aan zich voor deze boodschap hard te willen maken. De KNLTB juicht dit initiatief van harte toe.