HK191011 330

Samenwerking tussen KNLTB en FysioHolland verlengd en uitgebreid

"

Medicort en de KNLTB werken al ruim vijftien jaar samen omtrent fysiotherapie tijdens trainingen en wedstrijden van de Nederlandse tennissers. Onder de nieuwe naam FysioHolland is de samenwerking met de KNLTB tijdens het KNLTB Trainerscongres afgelopen vrijdag verlengd en uitgebreid. Naast toptennis, richt de samenwerking zich nu ook meer op breedtetennis via programma’s zoals Tennisfit en Oldstars 

"

Het gezamenlijke doel is ervoor zorgen dat tennissers altijd topfit op de tennisbaan verschijnen. FysioHolland is daarom altijd aanwezig op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Ook voorziet FysioHolland de sporters van de nodige fysiotherapeutische zorg tijdens internationale toernooien (Davis Cup, Fed Cup) en trainingskampen.  

Er is ook aandacht voor het breedtetennis. Zo worden er presentaties en workshops georganiseerd gericht op blessurepreventie. Vooral tennisleraren hebben namelijk last van de veelvoorkomende blessures zoals het kniegewricht en de lage rugklachten.  

In het begin van de samenwerking heeft FysioHolland Paul Haarhuis begeleid tijdens de revalidatie na zijn schouderoperatie. In 2012 hebben ze Esther Vergeer en haar dubbelspel partner Marjolein Buis begeleid richting de Olympische Spelen van Londen, waar zij uiteindelijk met de gouden medaille naar huis gingen. 

Over FysioHolland  

Bij FysioHolland werken ervaren specialisten op het gebied van sport- en orthopedische revalidatie. Samen met de sporter gaan zij voor een optimaal resultaat. De focus ligt op snel herstel, zodat sporters zo snel mogelijk weer op het oude niveau te kunnen presteren. FysioHolland richt zich zowel op topsporters als amateursporters. Voor verschillende sporten bieden zij een passend behandeltraject aan. Ook voor preventieve behandeling kunnen sporters bij de specialisten terecht. Voorkomen is tenslotte altijd beter dan genezen. Vanuit dit idee is de KNLTB dan ook een nauwe samenwerking met FysioHolland gestart.  

Over de KNLTB

De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1.650 tennisverenigingen, en daarmee bijna 560.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt het besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor het wedstrijdaanbod van competities en toernooien en voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert toptennisevenementen als de Davis Cup, Fed Cup en alle nationale kampioenschappen.

Benieuwd naar meer over deze samenwerking? Bekijk dan de video hieronder: