Diede Ambassadeur

Diede de Groot ambassadeur rolstoeltennis voor de KNLTB

Meervoudig Grand Slam-winnares en Nederlands kampioen Diede de Groot wordt komend jaar ambassadeur rolstoeltennis voor de KNLTB. De samenwerking is vandaag bekend gemaakt op de NK Tennis in Alphen aan den Rijn. Diede gaat zich samen met de KNLTB inzetten voor de promotie van rolstoeltennis in Nederland.

Diede de Groot kent een succesvolle carrière, ze won afgelopen jaar maar liefst zeven Grand Slam-titels en was genomineerd voor de titel Paralympische Sporter van het Jaar. Ook won ze dit jaar, zowel nationaal als internationaal, de prijs voor Beste rolstoeltennisser van het jaar. In haar directe omgeving is Diede een inspiratie voor veel mensen, zowel voor volwassenen als kinderen.

Het ambassadeurschap pakt Diede de Groot graag op: “Tennis is een geweldige sport, ook als je deze in een rolstoel beoefent. Ik laat mensen graag zien hoe leuk tennis is en dat je je niet hoeft te laten afremmen door een beperking. Juist door te tennissen krijg je meer zelfvertrouwen en sta je sterker in de maatschappij. Bovendien vind ik het belangrijk dat mensen kunnen zien dat je als rolstoeltennisser met iedereen kan spelen, dat maakt de sport juist zo leuk. Ik wil me samen met de KNLTB graag inzetten om nog meer mensen enthousiast te maken voor rolstoeltennis.”

Dennis Sporrel, bondscoach Rolstoeltennis: “Internationaal tellen we al jaren mee in het rolstoeltennis met natuurlijk de successen van Esther Vergeer en Jiske Griffioen. Diede is door haar recente prestaties uitgegroeid tot een boegbeeld voor rolstoeltennis in Nederland. Momenteel zijn we bezig zijn met een ‘Rolstoeltennisplan’ waarbij breedtesport en topsport met elkaar worden verbonden en het is fantastisch dat Diede zich wil inzetten om rolstoeltennis nog bekender te maken.”  

Technisch directeur Jacco Eltingh is blij met de samenwerking met Diede: “Onze slogan is Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. En met iedereen bedoelen we dus iedereen ongeacht leeftijd, afkomst, met of zonder beperking. Robin Haase en Kiki Bertens zijn al ambassadeur en samen met Diede kunnen we nog meer kinderen en volwassenen inspireren en laten zien hoe leuk tennis is. Samen kunnen we van toegevoegde waarde zijn naar onze verenigingen, leden, fans en partners en dus impact hebben op tennis in Nederland”.