KNLTB Vlag wapperen wind

KNLTB en Grands Slams for Kids bundelen krachten

Meer kinderen meer toernooien met meer plezier laten spelen: als het aan de KNLTB en Grand Slams for Kids ligt kunnen jeugdspelers in 2020 vaker deelnemen aan korte, leuke toernooien. Beide partijen gaan een samenwerking aan, met als doel om de jeugd door middel van het spelen van wedstrijden te binden aan de tennissport. Op woensdag 18 december, tijdens de NK Tennis in Alphen aan den Rijn, werd de samenwerking met Grand Slams for Kids bevestigd.

De stichting Grand Slams for Kids organiseert jaarlijks een serie tennistoernooien voor kinderen tussen de 10 en 18 jaar in een vernieuwend concept. De toernooien, georganiseerd bij verenigingen,  vinden tijdens een weekend of op één dag plaats en beleving en activiteit staat centraal. Zowel op als

buiten de baan worden diverse activiteiten georganiseerd en verenigingen worden omgetoverd in een professioneel Grand Slam-park. Een groot deel van de organisatie neemt Grand Slams for Kids uit handen van de vereniging.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Het spelen van wedstrijden maakt tennis leuker en het zorgt ervoor dat jeugdleden vaker op de vereniging zijn. Dit zorgt voor meer binding met de vereniging en dat levert een positieve bijdrage aan het behoud van jeugdleden. De KNLTB stimuleert dan ook het organiseren van korte toernooivormen, die beter passen in de drukke agenda’s van jeugdspelers en hun ouders. Naast de samenwerking met Grand Slams for Kids bevordert de KNLTB dit ook door het afschaffen van de toernooiafdracht voor open junioren toernooien. 

“Vanuit de KNLTB doen we er alles aan om jeugd te binden aan onze mooie sport. We weten uit onderzoek dat door het spelen van wedstrijden het spelplezier toeneemt. Door onder andere Tennis Alles-in-1 en de kosteloze afdracht voor jeugdtoernooien maken we dat zo laagdrempelig mogelijk. Grand Slams for Kids is een prachtig toernooiconcept dat aansluit bij onze ambities om jeugd kennis te laten maken met kortere toernooiformats”, aldus Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB.

“In de afgelopen jaren hebben we een aantal mooie toernooien kunnen organiseren. Door de samenwerking met de KNLTB zijn we in staat om dit aantal te verdubbelen waardoor we nog meer kinderen kunnen bereiken, aldus Merel Masséus oprichter van Grand Slams for Kids.

Grand Slams for kids op jouw vereniging?

Wil jouw vereniging in 2020 een toernooi van Grand Slams for Kids hosten? Op grandslamsforkids.nl vind je meer informatie en de voorlopige speelkalender voor 2020.