HK191212 074

NTC Amstelveen officieel geopend

Het nieuwe Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen is gisteren feestelijk geopend in aanwezigheid van relaties en vier generaties toptennissers. De gasten waaronder Tom Okker, Esther Vergeer, Robin Haase, Kiki Bertens zagen een lasershow en tennisdemonstratie van verschillende toptennissers. Het NTC Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland. Eén centrale locatie met alle faciliteiten die talenten en toptennissers nodig hebben om de aansluiting te vinden en te behouden met de wereldtop en een plek vol tennisbeleving waar toptennis (valide en invalide) en breedtetennis samenkomen.

De feestelijke opening van het gloednieuwe Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen werd bijgewoond door vele gasten, waaronder alle bij de realisatie betrokken partijen, relaties, partners en medewerkers van Netjes Beheer en de KNLTB. Sinds het startschot in februari 2018 is er door Netjes Beheer, bouwbedrijf Vaessen, de KNLTB en de gemeente Amstelveen ongelooflijk veel werk verricht. Dankzij de krachtige samenwerking met gemeente, provincie Noord-Holland en enthousiaste bedrijven is Amstelveen nu binnen anderhalf jaar een schitterend tenniscomplex rijker.

Het terrein aan de Bovenkerkerweg kent al een lange historie in Amstelveen. Wilma Schoonderbeek-Netjes, directeur van Netjes Beheer: “Het terrein is reeds meer dan een halve eeuw in bezit van de familie. In het Bowlingcentrum de Kegel heeft iedere inwoner van  Amstelveen weleens gebowld of een kinderpartijtje gevierd. Het tennispark met tennisvereniging de Kegel en het Grand Hotel stonden lange tijd midden in de polder maar liggen nu middenin een woonwijk onder de rook van Amsterdam.” Nu is het terrein aanzienlijk uitgebreid. Schoonderbeek: “Wij willen een levendig centrum zijn waar alle mensen die van tennis en sport houden een plek vinden, elkaar ontmoeten en inspireren. Met de komst van topsport gaat dat ook zeker lukken. Wij hebben nu 14 binnen en 14 buitenbanen, 16 badmintonbanen en een padelbaan. Er komt nog een hele mooie TennisDirect Experience winkel. Wij hopen dat de recreanten en toptennissers gaan genieten van dit prachtige centrum, waar ook mooie vergaderruimten in aanwezig zijn.”

Wethouder Rob Ellermeijer is trots op het NTC in zijn stad: “Amstelveen is een echte tennisstad, het NTC is een prachtige toevoeging en stimulans voor tennis in onze gemeente. We vinden het belangrijk om verbinding te maken tussen sport, zorg en bedrijven. Inclusiviteit is daarin een thema, sport moet voor iedereen toegankelijk zijn en dat moeten we ondersteunen. Het NTC biedt veel van deze faciliteiten en is een visitekaartje voor Amstelveen en Nederland.”

Roger Davids, voorzitter KNLTB: “Met dit NTC hebben we alles bij elkaar en kunnen we topsport en verenigingen nog beter ondersteunen. Voor onze toptennissers liggen er mooie en verschillende banen(soorten) en de faciliteiten zijn super, ook voor de rolstoeltennissers. We hebben heel veel positieve reactie ontvangen van spelers en staf. Ook de KNLTB medewerkers zijn erg blij met hun nieuwe werkomgeving. Werken in het NTC is inspirerend en stimuleert de samenwerking tussen afdelingen, waardoor we de aanwezige kennis en ervaring optimaal kunnen benutten en elkaar vinden voor integrale projecten.”

Algemeen directeur Erik Poel: “We zijn lang op zoek geweest naar een nieuwe plek waar toptennis en breedtesport samen konden worden gebracht om de ambitieuze doelstellingen te realiseren. Het is fantastisch dat dit nu gerealiseerd is. Iedereen die op bezoek komt, is blij verrast over de sfeer, het NTC ademt tennis. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil hier graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap. Naast Tennis, herbergen we ook Padel en Beachtennis en ook de squashbond heeft hier zijn plekje gevonden. En we hopen in de toekomst nog meer racketsporten te verwelkomen.”