Marijke Jansen ontvangt Fed Cup Commitment Award

Oud international Marijke Jansen ontvangt Fed Cup Commitment Award

Voorafgaand aan het Fed Cupduel tussen Kiki Bertens en Aryna Sabalenka ontving oud international Marijke Jansen de Fed Cup Commitment Award uit handen van ITF Chief Operating Officer Kelly Fairweather en Algemeen Directeur van de KNLTB, Erik Poel.

Marijke Jansen ontvangt deze prijs voor haar verdienste voor het Nederlands Fed Cupteam.  In het totaal kwam ze acht jaar voor Nederland uit en heeft ze in het totaal maar liefst 24 wedstrijden gespeeld, waarvan ze er 17 wist te winnen in het enkel- en dubbelspel. Daarnaast behaalde ze in 1968 met het team de Fed Cup finale.

De International Tennis Federation reikt deze prijs uit aan Fed Cup speelsters, van nu en uit het verleden, die een lange periode zijn uitgekomen voor hun eigen land.  

Het hoogtepunt uit Jansens tenniscarrière is het bereiken van de halve finale van Roland Garros in 1971. Het duurde 45 jaar voordat Kiki Bertens de volgende Nederlandse speelster werd die in Parijs de laatste vier haalde. Jansen werd vijf keer Nationaal Kampioen in het enkelspel tussen 1968 en 1974.