Festina Amsterdam

Tennisverenigingen in Amsterdam geconfronteerd met extreme huurverhoging

De gemeente Amsterdam heeft aangekondigd vanaf 1 augustus 2020 de huur van sportparken en -hallen te verhogen. De 20 tennisverenigingen in Amsterdam worden hard getroffen met een huurverhoging van 12,5%.

De KNLTB en de 20 tennisverenigingen zijn totaal verrast door deze huurverhoging. Deze verhoging kan grote consequenties hebben voor de contributies van de leden. Tennis moet betaalbaar en laagdrempelig blijven voor de Amsterdammers, dat lukt niet op deze manier. 

De KNLTB en de 20 tennisverengingen gaan zich verzetten tegen deze extreme huurverhoging. In de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de gebruikersovereenkomst tussen de verenigingen en de gemeente Amsterdam staat vermeld dat de gemeente elk jaar de huur kan verhogen met de consumentenprijsindex. De huurverhoging die nu wordt aangekondigd is hier niet mee in lijn. De KNLTB zal in een bijeenkomst met de gemeente dan ook opheldering vragen over deze huurverhoging van 12,5% en de gevolgen hiervan duidelijk maken.

Lees hier het hele artikel op AT5.