Gezelligheid op het terras

Tennis is hot: 'Nieuwe leden zorgen voor sfeer, beweging en aandacht'

De deur wordt platgelopen bij veel verenigingen en de banen staan tjokvol. Tennis is aan een indrukwekkende opmars bezig. Na de versoepeling van de coronamaatregelen bloeit het clubleven weer op. Met inachtneming van de 1.5 meter zijn de clubhuizen en terrassen sinds 1 juli weer open en zijn toernooien van start gegaan. Tennis is natuurlijk ook een perfecte sport om veilig buiten te beoefenen en tijdens de coronacrisis blijkt onze sport een perfect alternatief voor voetballers en hockeyers bij wie de competitie is stilgelegd.

KNLTB-verenigingen hebben een groot aantal nieuwe leden kunnen verwelkomen. Aan de Zomer Challenge van de KNLTB doen maar liefst 549 verenigingen mee en inmiddels hebben zich ruim 18.000 nieuwe leden gemeld.

'Veilig, buiten en in clubverband'

Een van de regio's waar de revival van tennis goed zichtbaar is, is West-Brabant, schreef dagblad BN De Stem onlangs nog. Of het nou in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Breda, Oosterhout of Raamsdonksveer is: overal zien verenigingen een flinke piek in hun ledenaantal sinds corona. Dat is te danken aan 'de relatieve veiligheid van de sport, de buitenlucht en vooral de mogelijkheid om weer een balsport in clubverband te beoefenen', aldus de krant. 

Ook landelijke media is niet ontgaan dat tennis hot is. Zo ging RTL Nieuws langs bij tennisvereniging Etten in Etten-Leur, die in twee maanden tijd groeide van 650 naar 800 leden. Het is een van de vele clubs waar nu veel voetballers en hockeyers op de tennisbaan staan. Voorzitter Kees Konings: 'De competitie stopte plotseling voor hen. Hier kunnen ze hun wedstrijdjes spelen.'

'Nieuwe leden zorgen voor sfeer'

Konings benadrukt in de reportage dat deze nieuwe groep tennissers meer dan welkom is, ook de komende jaren. 'Ik wil ze heel graag houden. Ze zorgen voor heel veel sfeer, beweging en aandacht.' 

Ondertussen ziet de KNLTB dat bij veel verenigingen toernooien worden opgestart. 'Veel verenigingen grijpen de kans om een open toernooi te organiseren', vertelt Ellen Julius, manager PR & Communicatie bij KNLTB. 'Dat levert niet alleen mooi tennis op, maar is ook een stimulans voor het clubleven en de clubkas.'

Heb jij ook zin om een toernooi te spelen? Op MijnKNLTB.nl staan alle toernooien geregistreerd en vind je alle informatie. Door te filteren op provincie, postcode en straal vind je de toernooien in een stad of regio.

Competitie 2020

De KNLTB Competitie staat nu gepland voor september (data competitie). Meer dan 27.000 teams hebben zich ingeschreven, tennissend Nederland heeft de competitie gemist en kan niet wachten. De indeling van de competitie wordt bekend in de week van 17 t/m 20 augustus.