Verlichte Tennisbaan

Corona update: Aangepaste horecamaatregelen per 18 september

Het kabinet heeft vrijdagavond tijdens de persconferentie een aantal maatregelen aangescherpt voor zes regio’s in de Randstad waar het aantal coronabesmettingen snel oploopt.

In deze regio’s moeten horecagelegenheden eerder sluiten. Om 00.00 uur gaan de deuren dicht, mag er niemand meer naar binnen en moeten de lichten aan. Een uur later, om 01.00 uur moeten de horecagelegenheden dan sluiten. Daarnaast wordt de maximale groepsgrootte in horecaruimtes waar mensen rouleren, zoals feest- en borrelzalen beperkt tot maximaal 50 personen, waar nu een maximum van 100 personen geldt. De strengere coronaregels gaan aanstaande zondag om 18.00 uur in.

De regio’s waarvoor deze maatregelen gelden, zijn: Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden). In deze regio’s is de bevolking gemiddeld jonger dan elders in Nederland. Juist onder studenten en werkende jongeren, die veel uitgaan, grijpt het virus in deze regio’s om zich heen.

De Veiligheidsregio’s zullen nog strenger gaan handhaven op het naleven van alle coronamaatregelen.

Wat betekent dit voor verenigingen?

Bovenstaande maatregelen gelden vanaf aanstaande zondag om 18.00 uur voor alle ‘horeca vergunde bedrijven’. Dus ook voor alle commerciële tennis- en padelverenigingen met een volledige horecavergunning. Zij dienen vanaf middernacht de bezoekers te verzoeken om richting huis te gaan. Daarnaast wordt de maximale groepsgrootte voor binnen teruggebracht naar maximaal 50 personen.

Alle verenigingen met een para commerciële vergunning raden we aan om deze maatregelen ook te volgen. In de aankomende dagen zullen de noodverordeningen worden aangepast en zal blijken op welke manier deze maatregel voor de para commerciëlen gaat gelden. Zodra daar meer over bekend is zullen we hierover communiceren.

Als laatst adviseren we verenigingen om ook de komende tijd ervoor te zorgen dat alle corona maatregelen goed nageleefd worden op de vereniging. Er zal door de veiligheidsregio’s strenger worden gecontroleerd.