Schaduw Net gravel

Corona update: Avondklok vanaf zaterdag 23 januari en verlenging steunmaatregelen

Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur.

Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis en padel mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

  • De avondklok geldt voor alle leeftijden.
  • De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd.
  • De avondklok gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari.
  • De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht. Lees in dit bericht meer over deze maatregelen. 

Lees hier het volledige bericht van de Rijksoverheid over de avondklok.

Vrij spelen en trainen

Om aan deze nieuwe maatregel invulling te geven, adviseren we verenigingen in het afhangsysteem de banen vanaf 20:45 uur te blokkeren. Spelers kunnen dan voor 21.00 uur thuis zijn. Leraren kunnen mogelijk trainingen die na 21.00 uur gepland staan, verschuiven naar een moment eerder op de dag of verplaatsen naar het weekend.

Deze maatregelen raken iedereen en vragen veel flexibiliteit en organisatiekracht van bestuurders, leraren en spelers. Maar het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, we moeten solidair zijn. We roepen dan ook iedereen op om samen tot een oplossing te komen.

Financiële regelingen

De coronamaatregelen kunnen financiële consequenties hebben voor verenigingen en leraren. Minder barinkomsten omdat het clubhuis gesloten is, en minder inkomsten voor leraren omdat niet alle trainingen kunnen doorgegaan zoals gepland. We blijven dan ook samen met NOC&NSF aandacht vragen in Den Haag voor tegemoetkomingen/compensaties voor de sport. Check ook het overzicht van de financiële regelingen die er op dit moment zijn en kijk voor welke regeling je in aanmerking komt.

Gisteren maakte het kabinet bekend dat de specifieke steunmaatregelen voor de sport worden verlengd tot 31 juni 2021 en daarvoor 240 miljoen euro wordt uitgetrokken. Het geld is bedoeld voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO), Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS), en de Specifieke Uitkering voor ijsbanen en zwembaden.

Deze steunmaatregelen staan naast de verschillende meer algemene overheidsregelingen die beschikbaar zijn voor een aantal sportorganisaties zoals de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Ook deze laatste regelingen zijn verlengd en uitgebreid. 

Lees meer over uitbreiding steun en herstelpakket in het bericht van Rijksoverheid. 

Meer info

Via onderstaande pagina's lees je meer over de verdere aanscherping van de maatregelen:

De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

De Richtlijnen voor tennis en padel blijven van kracht. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom tennis, padel en het coronavirus.