Raymond Knaap

Raymond Knaap wordt nieuwe Trainer NTC bij KNLTB

Trainer/coach Raymond Knaap gaat vanaf 1 maart aan de slag als Trainer Nationaal Tennis Centrum (NTC) bij de KNLTB. Hij wordt verantwoordelijk voor alle trainingen en voor een professionele uitvoering van het topsportprogramma op het NTC in Amstelveen. Knaap zal daarbij nauw samenwerken met de KNLTB coaches en de coaches in het veld voor optimale training en begeleiding van de spelers.

Raymond Knaap is de huidige trainer/coach van Nederlands toptennisser Robin Haase. Het tweetal werkt vanaf de zomer 2016 samen. Sinds de opening van het NTC in september 2019 trainen Haase en Knaap vaak op de banen in Amstelveen. Knaap zal vanaf 1 maart als trainer NTC verantwoordelijk zijn voor alle trainingen op het NTC. Samen met de bondsconditietrainer zorgt hij voor een optimale invulling van het trainingsprogramma met de bijbehorende verdeling tussen tennis en fysieke training op het NTC. In zijn rol als trainer NTC ondersteunt Knaap de KNLTB coaches rond trainingsdoelen voor de verschillende spelers en voorziet hij in de begeleidingsbehoefte tijdens wedstrijden in het binnen- en buitenland. Knaap zal zelf ook zo’n 15 weken zelf meereizen met spelers.

Topsport Manager Dennis Sporrel is blij met de komst van Knaap: ”Raymond is een ervaren trainer. Hij weet wat er nodig is om spelers voor te bereiden op het topsportcircuit, zowel op fysiek als mentaal gebied. Raymond en Peter Lucassen (high performance manager) vullen elkaar goed aan en samen zullen we ons de komende jaren inzetten om de ideale topsportcultuur in het NTC op te bouwen”.

Raymond Knaap kijkt er naar uit om in het NTC aan de slag te gaan: “Als trainer van Robin kom ik al regelmatig in het NTC in Amstelveen. De faciliteiten voor topsporters zijn erg goed. Mijn ervaring als trainer in het internationale circuit en het begeleiden van spelers wil ik graag breder inzetten voor de Nederlandse tennissers. Samen met de coaches en staf op het NTC wil ik er alles uit halen om met meer spelers de stap richting de top 100 te maken.”

Knaap heeft in zijn loopbaan verschillende Nederlandse toptennissers in het ATP/WTA circuit begeleid. Hij werkte al eerder voor de KNLTB. Van 2009 t/m 2014 was hij onder andere travelling en nationaal coach bij de junioren en assistent-coach bij Davis Cup en Fed Cup wedstrijden. De afgelopen jaren reisde Knaap ook mee met het Davis Cupteam als assistent van captain Paul Haarhuis.