overdekt tennishal vrijspelen

Samenwerking tussen KNLTB en Federatie Tennishallen Oost-Nederland (FTO Tennis) verlengd

Na een succesvolle start hebben KNLTB en FTO Tennis besloten de samenwerking te verlengen met 3 jaar. Door kennis en expertise te delen is het mogelijk om tennis in Nederland te laten groeien en het tennisplezier van spelers te vergroten. Als belangenbehartiger van tennis en tennissers naar externe partijen vertegenwoordigt de KNLTB ook de zelfstandige tenniscentra. FTO Tennis organiseert indoor tenniscompetities in het oosten van Nederland. Door de samenwerking kunnen tennissers in de FTO Tennis competities profiteren van de praktische voordelen van de KNLTB systemen. 

Sinds 2019 werkt de KNLTB al samen met FTO Tennis. In het eerste jaar met name op het gebied van promotie en publicatie van de FTO Tennis jeugdcompetitie. Deze competitie werd opgenomen in MijnKNLTB, het systeem waar alle KNLTB competities en toernooien in worden georganiseerd. Hierdoor konden deelnemers gebruik maken van alle gemakken. Zo wordt hun eerstvolgende wedstrijd getoond, zijn de details van de wedstrijden (locatie, aanvangstijd, aanvoerder tegenstander, etc.) zichtbaar, telt de uitslag desgewenst mee voor het Dynamische Speelsterkte Systeem en kan de thuisspelende aanvoerder na afloop zelf de uitslagen invoeren. Daarna werden ook alle seniorencompetities van FTO Tennis via MijnKNLTB gepubliceerd. Helaas moesten deze competities door de coronamaatregelen na een aantal speelrondes geannuleerd worden.

De ervaringen in de samenwerking tot nu toe zijn positief. Daarom hebben KNLTB en het bestuur van FTO Tennis onlangs overeenstemming bereikt tot een verlenging van de samenwerking voor een periode van drie jaar. Erik Poel, algemeen directeur KNLTB: “We kijken met veel vertrouwen uit naar deze verdere samenwerking. We kunnen nog meer samen optrekken met zelfstandige tenniscentra zoals FTO Tennis als het gaat om tennispromotie, het werven van nieuwe leden, ICT faciliteiten en de organisatie en afstemming van (nieuwe) vormen van toernooien en competities. Maar denk ook aan gemeenschappelijke inkoop en subsidieaanvragen en natuurlijk belangenbehartiging. De KNLTB kan ook voorzien in informatie over tennisleraren en tennis in coronatijd zoals bijvoorbeeld op corona.knltb.nl. Samen kunnen we tennis in Nederland nog groter maken”.

Na bijna 40 jaar alles volledig zelf te hebben gedaan, is FTO Tennis toe aan een nieuwe stap in haar ontwikkeling. Jan Hofland, voorzitter FTO Tennis: "FTO Tennis met alle bij haar aangesloten hallen en de medewerkers op ons kantoor, barsten van de energie om de nauwere samenwerking met de KNLTB tot een succes  te maken. We zijn ervan overtuigd dat dit ten goede gaat komen aan alle bij het tennis betrokken partijen in onze regio".

Over FTO Tennis

FTO Tennis (Federatie Tennishallen Oost Nederland) organiseert vijf indoor tenniscompetities in het oosten van Nederland in de winter, met vaste speeldagen, vaste speeltijden en een sportieve uitdaging. FTO Tennis is opgericht in 1982. In eerste instantie werd er in zeven hallen gespeeld. Inmiddels zijn er achttien hallen aangesloten bij FTO Tennis, en komen de teams uit Friesland, Flevoland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en het Duitse Euregio-grensgebied. Meer info op https://ftotennis.nl/.