Tennisleraar (2)

KNLTB zet samenwerking met 16 gecertificeerde tennisscholen voort

Goed nieuws! Komend jaar vervolgt de KNLTB de samenwerking met 16 zorgvuldig geselecteerde tennisscholen binnen de KNLTB Jeugdopleiding. Samen met deze scholen wil de KNLTB de weg naar de top voor jeugdspelers zo goed mogelijk faciliteren en de kinderen in hun behoefte voorzien om nog beter te worden in tennis.

Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB over het belang van deze samenwerking. “Komend jaar is wat mij betreft echt het jaar van de versnelling in deze samenwerking. De aantallen kinderen, het aantal scholen en de beschikbare middelen van de KNLTB moeten nu optimaal op elkaar afgestemd zijn om het maximale uit elkaar te halen. Met als grootste doelstelling om jeugdspelers die rugtas en omstandigheden mee te geven om een duurzaam toptennis leven te gaan leiden. Excuses en gebrek aan aandacht mogen wij uit geen enkele richting meer vernemen. En dat geldt natuurlijk als eerste voor onszelf als KNLTB!"

Samenwerking

De KNLTB helpt de gecertificeerde scholen zich verder te ontwikkelen als opleidingspartner en maakt met de scholen duidelijke afspraken over de te leveren prestaties binnen het vierluik ouders, spelers, tennisscholen en KNLTB én de manier hoe we elkaar daarop aanspreken.

Sinds vorig jaar is er geen onderscheid meer tussen onderbouw en bovenbouwscholen. We spreken concreet over spelers in de leeftijd 10/11 tot en met 13/14 jaar. Dit heeft als voordeel dat de KNLTB de gecertificeerde scholen intensiever kan begeleiden en de versnippering van talent beter tegen kan gaan.

Binnen de KNLTB Jeugdopleiding stroomt een talent straks van de vereniging door naar instroomtrainingen, vervolgens door naar een gecertificeerde tennisschool en van daar in een maatwerktraject van de KNLTB als jeugdspeler of als jonge prof. De trainings- en wedstrijdprogramma’s zijn gebaseerd op de internationale standaard van jeugdopleidingen.

De gecertificeerde tennisscholen maken een jaar deel uit van het netwerk, startend op 1 september 2021. De samenwerking met de huidige scholen in het netwerk, loopt nog tot en met 31 augustus 2021.