Peter Lucassen (1)

Peter Lucassen stopt als High Performance Manager bij KNLTB

Oud-proftennisser, trainer en coach Peter Lucassen stopt per direct als High Performance Manager bij de KNLTB. Lucassen kiest voor een ander avontuur en gaat een talentvolle Amerikaanse speelster begeleiden en coachen.

Als High Performance Manager was Peter Lucassen sinds augustus 2020 samen met Topsport Manager Dennis Sporrel verantwoordelijk voor het topsportprogramma en de topsportcultuur van de Nederlandse tennisprofs.

Peter Lucassen: “Ik ben heel blij met de kans die de KNLTB mij heeft gegeven, waardoor ik mij heb kunnen inzetten voor het Nederlandse tennis. De mogelijkheid die me nu wordt geboden ligt nog dichter bij mijn droom, dus daar kan ik echt geen nee tegen zeggen. Ik realiseer me dat het maar een korte periode is geweest dat ik bij de bond heb gewerkt en dat vind ik spijtig, maar ik ben ervan overtuigd dat de juiste keuzes worden gemaakt voor de nabije toekomst. En ik zal zeker nauw betrokken blijven bij het Nederlandse tennis”

Peter Lucassen was een actieve tennisser, maar beëindigde op relatief jonge leeftijd zijn profcarrière. In de VS is Lucassen uitgegroeid tot een succesvolle coach van Amerikaanse topspelers en talenten. Hij had een eigen tennisschool in Los Angeles en werkte voor zijn komst naar Nederland voor de USTA, de Amerikaanse tennisbond.

Technisch Directeur Jacco Eltingh vindt het jammer dat Lucassen vertrekt, maar heeft begrip voor zijn keuze: ”Natuurlijk had ik Peter graag langer aan boord gehouden. Peter heeft veel gebracht het afgelopen jaar en samen met Dennis en de technische staf gewerkt aan een verdere stap in het realiseren van de optimale topsportcultuur in het Nederlandse tennis. De job is nog niet klaar en we zullen de komende periode kijken of en eventueel hoe we het vertrek van Peter gaan opvangen. Dit hangt af de gesprekken met de huidige profspelers en oudere jeugdspelers. Ons huidige team is top en voor de korte termijn groot genoeg. Afhankelijk van alle gesprekken maken we de balans op”.