KNLTB Match App Facebook 1200 X 628

Column Erik Poel: De digitale slag

De wereld draait digitaal door. Ook bij de KNLTB hebben wij er meer en meer een klik mee.  Want digitale toepassingen zorgen voor slimme oplossingen, bieden meer gemak voor spelers en verenigingen en zorgen ervoor dat tennissend Nederland verbonden met elkaar raakt. En natuurlijk ook vanwege duurzaamheid, zoals het minder printen en het hergebruik van materialen De digitale klik is er dus, daar zijn we dagelijks mee bezig bij de KNLTB.

Veel is er al gedaan, maar er komt nog veel meer aan. We staan en zitten als KNLTB bepaald niet stil als het gaat om de dagelijkse en toekomstige digitalisering. En we moe(s)ten ook wel. We hadden de digitale slag niet gemist, maar we liepen wel wat achter.
Want wie werkt er nog met oude wedstrijdformulieren? Ze zijn vervangen door een functionaliteit in MijnKNLTB en in onze ClubApp. Het opzoeken van je PO- punten, leraren doen dat in de LerarenApp.

Wil je een nieuwe baan? En dan bedoel ik even geen tennisbaan. Dan zoek, klik en scroll je. Daarom is er nu ook een digitale vacaturebank voor leraren, verenigingen en tennisscholen. En we hebben het digitaal afhangen natuurlijk. Daar hebben we met zijn allen echt stappen in gemaakt en het biedt veel voordelen. Dan wil je toch niet terug naar hoe het was?  Erin blijven houden dus, ook na coronatijd!

En dan onze nieuwe KNLTB Match App. Ik zeg het met trots, want het is een functionele app die het makkelijk maakt om op je eigen club en op andere clubs flexibele wedstrijden te kunnen spelen. Spelen wanneer en tegen wie jou dat het beste uitkomt. Dat is toch echt wel van deze tijd.
Actueel is ook onze Padelboeker. Een digitaal systeem voor verenigingen en centra om padelbanen te verhuren. Padel dendert maar door, daar hoort een eigentijdse digitale ontwikkeling bij. Makkelijk een padelbaan boeken, potje spelen en… door. De Tennisboeker, die nagenoeg hetzelfde werkt, komt er ook aan.

Dat geldt ook voor de digitale ledenpas, waarmee je binnenkort hetzelfde kunt als met je huidige ledenpas. Identificeren voor competities en toernooien, toegang tot het park en je welverdiende drankje betalen aan de bar. Heel gemakkelijk te gebruiken en altijd bij de hand. Die kun je (zelfs) in je zak steken!
Tot slot, wil ik de KNLTB ID benoemen. Liever vandaag dan morgen, gaan wij regelen dat ieder lid met zijn eigen KNLTB ID eenvoudig toegang krijgt tot alle benodigde sites en apps. En dat met altijd dezelfde inloggegevens. Dan slaan we echt een digitale slag.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van digitale vernieuwingen en ik hoop dat jullie ook zien en merken dat de KNLTB steeds meer de digitale slag te pakken heeft. Zijn er toch nog zaken op dit gebied die je graag anders ziet? Laat het vooral weten en dan gaan we kijken wat we kunnen doen.

Als je dat gedaan hebt, sluit je computer dan af, leg je mobiel aan de kant en berg je controller op. Want hoe digitaal we ook zijn en willen worden… Een partijtje tennis, een potje padel en de echte contacten op de club, daar kan geen digitale ontwikkeling tegenop!

Met digitale en vooral sportieve groet,
Erik Poel

Erik Poel

Algemeen Directeur