Kia NTC

KNLTB en Kia "elektrificeren" partnership

De KNLTB stapt, samen met partners Kia, Kia Autolease en de Kia-dealers over op elektrisch rijden. Uit handen van Frank Vaneman, eigenaar Kia-dealer Vaneman, kregen de eerste KNLTB medewerkers vandaag tijdens het Amstelveen Women's Open hun 100% elektrische e-Niro. De verlengde samenwerking tussen de KNLTB en Kia bouwt voort op de succesformule van de voorgaande jaren en focust zich onder meer op de emissievriendelijke mobiliteit van tennisverenigingen en ondersteuning van lokale toernooien. 

Diverse Kia-dealers zijn als sponsor betrokken bij nationale en regionale tennistoernooien. Een recent voorbeeld van deze samenwerking is de BIllie Jean King Cup in Den Bosch waarvoor de Kia-dealer uit de regio de mobiliteit heeft verzorgd. Op nationaal niveau wordt Kia naamgever van de Eredivisie Gemengd en Heren. Ook is samen met Kia de Kia Clubcommissie ontwikkeld. Leden van de KNLTB die een nieuwe Kia kopen of leasen bij de Kia-dealer kunnen daarmee een vergoeding verdienen voor hun vereniging. 

Jacco Eltingh, Commercieel Directeur KNLTB over het partnership met Kia: "Kia en toptennis - een combinatie die al vele jaren uitermate succesvol is. De KNLTB ziet toptennis als een belangrijke katalysator om de tennisbeleving in ons land te vergroten en de tennissport te laten groeien. De samenwerking met onze partners Kia Autolease en de lokale Kia-dealers is daarin van groot belang. We willen mensen inspireren en betrekken bij de tennissport. Dit sluit naadloos aan op de nieuwe merkslogan van Kia: 'Movement that inspires'."

De verlengde en geïntensiveerde samenwerking is actueler dan ooit nu de KNLTB inzet op vergroening van het wagenpark. Het merendeel van het park wordt vervangen door elektrische auto's. En juist op dat vlak was en is Kia voor de KNLTB de perfecte partner. Een van de belangrijkste pijlers onder het Nederlandse succes van Kia is tenslotte de brede line-up van geëlektrificeerde auto's. De Kia Niro, de bestverkochte auto van Nederland in 2020, staat ook dit jaar in de top van de verkoopstatistieken en de e-Niro was tot en met april 2021 de populairste elektrische auto van ons land.