Column Erik Muurmasters

Column Erik Poel: De val van de muur

‘Wie is er niet groot mee geworden?’ Die slogan van de bekende pindakaasreclame kennen we toch nog wel? Ik neem die zin even mee naar mijn tennisverleden en vraag je aandacht voor het project MuurMasters. Want ik wil het hebben over muurtjes. Oefenmuurtjes.

Mijn allereerste tennismuurtje was de schuurdeur van mijn ouders. Daarna volgde die bij mijn eerste tennisvereniging OTV in Oosterbeek met daarop verschillende ringen om zo goed mogelijk in te mikken. Maar tegenwoordig lijkt alles wel anders. De oefenmuurtjes worden nog maar weinig gebruikt en ze staan er vaak plompverloren bij. Aan de rand van het tenniscomplex. De muurtjes willen nog van geen wijken weten, maar dat gaat in sommige gevallen wel gebeuren. Ze sneuvelen als er ruimte gemaakt moet worden voor een aanpassing van de accommodatie. Of voor de komst van padelbanen. En als ze wel blijven bestaan, dan zie je meer mos en gras dan tennissende kids. Het verval of de val van tennismuurtjes is gewoon groot.

Dat vinden we heel jammer, omdat oefenmuurtjes zo veel nut en plezier kunnen geven. En als ik denk aan datzelfde merk pindakaas, schieten mij de woorden ‘stom hè’, te binnen. Daarom hebben wij MuurMasters bedacht. Samen met de tennisverenigingen gaan we voor mooie, coole en hippe oefenmuurtjes, die een opknapbeurt hebben gehad. En die uiteraard veel bespeeld worden.

Het team van MuurMasters bestaat uit een vaste presentatrice (Stephanie van Eer), een street/graffiti-artist (Shon Price) en een tennisleraar (Ronald Verdegaal). Samen gaan zij een superleuke YouTube serie (voor de kids) maken. Bijvoorbeeld allerlei oefeningen om je skills op en rondom de tennismuur te verbeteren en challenges die je aan kan gaan met je tennisvrienden op de muur. Ook laten ze zien hoe je die lelijke muur kan pimpen in de ‘pimp-je-muur-tutorials’.

Hoe mooi is dat? Letterlijk. De tennismuur mag binnenkort weer gezien én bespeeld worden. Het is allemaal aan jou, aan de teamleden van MuurMasters én aan influencers en toptennissers die ook hun bijdrage zullen leveren. De influencers zorgen voor extra aantrekkingskracht van de video’s. En de toptennissers geven tips en laten hun beste trucjes zien bij de oefenmuur.

Wij zijn als KNLTB blij met MuurMasters en ik roep verenigingen, leraren en leden dan ook op om de oefenmuur samen te pimpen en weer een belangrijk onderdeel te maken van de tennislessen en/of clubactiviteiten. Organiseer een gezellige en gezamenlijke verenigingsactiviteit. Pak het aan tijdens de jaarlijkse onderhoudsdag of verbind er desnoods een wedstrijd aan!

Kortom, tennisleraren en verenigingen, knap op die muur, maak er wat moois van en stimuleer vervolgens onder de jeugdleden het veelvuldig gebruik van de tennismuur. Het liefst nog in combinatie met een minibaantje, zodat je een heuse playground krijgt.

Ik wens je veel kijk-, opknap- en speelplezier toe. Geen val of verval, maar wat mij betreft alleen maar bijval voor het tennismuurtje en MuurMasters.

Erik Poel

P.S. Binnenkort ontvangen verenigingen en leraren alle info over MuurMasters.

Erik Poel

Algemeen Directeur