AA Drink founding partner van KNLTB Padel

AA Drink founding partner van KNLTB Padel

AA Drink is één van de eerste founding partners van KNLTB Padel. De samenwerking werd beklonken tijdens de Decathlon Copa de Padel in Utrecht afgelopen weekend. AA Drink tekende een overeenkomst om de komende 3 jaar samen met de KNLTB verder te bouwen aan de groei van de padelsport in Nederland. 

De padelsport groeit hard in Nederland. Door gezamenlijke activaties met de founding partners wil de KNLTB de sport verder professionaliseren en het dynamische en verrassende karakter van de sport zichtbaar maken bij een breed publiek.

Claire Pastoor, Brand Manager AA Drink Benelux, is enthousiast over de mogelijkheden: “AA Drink is het nummer één sportdranken merk in Nederland en werkt aan het inspireren en overbrengen van het belang van isotone sportdranken. Sport draait steeds meer om beleving en flexibiliteit. We zien deze samenwerking daarom als een mooie stap vooruit. We geloven dat AA Drink en KNLTB Padel hierin elkaar kunnen versterken gezien de jarenlange ervaring in het sportkanaal. AA Drink is ready for more!”

AA Drink is één van de eerste founding partners van KNLTB Padel. Dit weekend werd ook de samenwerking met Continu Professionals getekend. Albert-Jan Smid, commercieel manager KNLTB: “Fantastisch dat AA Drink en Continu aan boord zijn en we samen deze nieuwe sport omarmen. De sport groeit hard maar staat qua professionaliteit en activiteiten nog in de kinderschoenen. Een mooi moment om in te stappen dus. We hebben ruimte voor 4 founding partners en zijn met een aantal partijen voor de resterende 2 plekken in gesprek’’.

Groei

In Nederland zijn al meer dan 220 locaties en er komen wekelijks nieuwe banen bij. De verwachting is dat er eind dit jaar meer dan 600 banen zijn en dat dit doorgroeit naar 1200 banen in 2024. Zo’n 80% van de banen ligt bij tennisverenigingen, 20% bij commerciële centra. Ons land telt op dit moment al meer dan 75.000 padelspelers (waarvan 25.000 bij verenigingen). Voor 2024 verwachten we 140.000 actieve spelers. Padel valt sinds juli 2020 officieel onder de KNLTB.