TE Board Met Roger Davids

Roger Davids benoemd in bestuur Tennis Europe

KNLTB-voorzitter Roger Davids is tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Tennis Europe in Luxemburg benoemd tot Board Member. Met de toetreding tot de Board of Management wil Davids zich inzetten voor een betere samenwerking tussen de 50 leden van Tennis Europe.

Roger Davids: “Ik ben voor deze positie gegaan om een betere samenwerking te realiseren tussen de 50 leden van deze Europese associatie. De Europese regio is verantwoordelijk voor 50% van de topspelers in het ATP/WTA circuit en voor 50% van alle tennissers in de wereld. Door beter samen te werken kunnen we de Junior Tour (circa 400 internationale jeugdtoernooien) verder versterken, zodat deze toernooien optimaal aansluiten bij de ontwikkeling van de talenten in de leeftijden t/m 12, 14 en 16 jaar.” 

Daarnaast vindt Davids het van belang dat er betere afspraken gemaakt worden over de samenwerking tussen de landen om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten tennissen in Europa. “Voor kleine landen is het belangrijk om hun infrastructuur te versterken en voor landen als Nederland is het van belang om kennis uit te wisselen hoe we mensen kunnen werven en behouden voor de tennissport.”

De Europese tennisbond vertegenwoordigt 50 Europese landen en wordt bestuurd door een directeur en een Board of Management van 8 leden. De Tsjech Ivo Kaderka is herkozen tot President. De nieuwe Board of Management bestaat naast Davids uit leden uit Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Roemenië, Spanje en Turkije.

25 September 2021 – Luxemburg

Op de foto (vlnr) Dietloff von Arnim (GER), Giorgio di Palermo (ITA), Jordi Tamayo De Winne (ESP), Nikolina Babic (CRO), Ivo Kaderka (CZE), Razvan Itu (ROU), Cem Tinaz (TUR), Roger Davids (NED). (Not pictured – Florence Alix-Gravellier (FRA).