Davis Cup - Groepsfoto 2021

De blog van Jacco Eltingh: Hard work pays off

Jullie weten dat ik naïef positief ben. Dat heb ik hier vaker geschreven. Mijn glas is altijd halfvol en ik vind het heerlijk als dat bij mensen om me heen -familie, vrienden, collega’s, gesprekspartners- ook zo is. Hou ik van.

Waarom kom ik daar nog een keer op terug? Omdat ik, als ik momenteel om me heen kijk, op tv, in de kranten heel veel zie waar ik niet vrolijk van word. Nou hoef je ook niet alles mooier te maken dan het is of kritiekloos door het leven te gaan, maar waarom zouden we niet kunnen beginnen vanuit een naïef positief, blije gedachte.

Vanuit een blije gedachte is alles leuker. Ik merk zelf dat als ik ergens blijf ‘hangen’ het altijd iets is dat me blij maakt. Sterker nog; ik heb in toenemende mate eigenlijk alleen aandacht voor dingen waar ik blij van word. Dat hoeft niet alleen de boodschap zelf te zijn, het kan ook de passie zijn waarmee iets wordt gebracht, of de woordkeuze.
Ik voer veel gesprekken, leuke, maar ook heel wat pittige; als daar geen positieve toon in zit betrap ik mezelf op minder empathie, dan glijdt het makkelijker langs me heen. Ik blijf beter ‘hangen’ als het blij, enthousiast of met passie wordt gebracht, ook een pittig gesprek.

Er is de laatste jaren hard gewerkt op ons NTC en op diverse plaatsen in het land om weer mooie toptennis-resultaten te boeken.  En het goeie nieuws is, hard work pays off!

Een groot compliment voor mijn collega’s en de leraren en tennisscholen in het land, want er zijn prachtige resultaten behaald de afgelopen tijd. Veel dingen komen samen: een betere topsport-mentaliteit, een goede toernooikalender per speler, een…

Dan de resultaten die afgelopen maanden zijn geboekt door Nederlandse tennissers: Botic bij de US Open, bij de internationale jeugd zijn we Europees regelmatig aan het winnen, Tallon die Challengers wint, Guy den Ouden die Futures wint, de winst in de Davis Cup in Uruguay, de rollers die op de Spelen, de US Open en de World Team Cup de successen aan elkaar rijgen, waarbij Diede er natuurlijk helemaal uit sprong met haar Golden Slam. Fenomenaal. En volgende maand bij de Masters in Orlando staan de rollers er weer, reken daar maar op.

Nu ik toch bezig ben, poch ik gewoon nog even door. Het ledental van padel en tennis is verschrikkelijk aan het groeien. We zijn al ruim over de 600.000 leden gegaan. De verenigingen zijn gemiddeld met 7 procent gegroeid. Clubs die padel en tennis hebben zijn zelfs met 20 procent gegroeid. Er zijn mega veel toernooien georganiseerd. De competities zijn allemaal gespeeld, het loopt fantastisch met de sponsoren. We gaan als een raket. Ik poch zelfs over de zakelijke contracten die we voor padel en tennis hebben afgesloten en toegevoegd. De Copa de Padel in Utrecht was een geweldig evenement.  En last but not least, we hebben bij de lerarenopleiding het grootste aantal cursisten en opleidingslocaties sinds jaren, meer dan 200 tennisleraren in spe op 10 locaties verspreid over het land.

Tuurlijk zijn er nog dingen voor verbetering vatbaar, maar weg met die Calimero-gedachte: dit is wie we zijn en wat we doen. En dat doen we goed! Ik durf zelfs te zeggen dat er momenteel geen sportbond in Nederland is die op ICT-gebied verder is dan wij!

Geen Calimero-gedrag meer dus: dit is wat je krijgt als je bij ons partner wil zijn. Dat het nu zaak is dat we dit laten beklijven weten we ook, maar dit is wel heel anders praten dan vanuit een spiraal naar beneden. En dit had ik zelf ook wel even nodig.

Corona heeft onze sport geen windeieren gelegd. Dat hebben we, in samenwerking met onze verenigingen, vrijwilligers en leraren, goed opgepakt en we hebben goeie keuzes gemaakt, maar we zullen bezig moeten blijven, want in de sport kun je ook zo weer verliezen. Dat weet iedereen.

Dus gaan we door met zaaien, ook binnen ons bedrijf. Letterlijk zelfs: we hebben vacatures voor een KNLTB-coach jeugd, voor iemand op de afdeling Leraren, medewerker bij de Ledenservice en voor een Event manager. Wil jij onderdeel zijn van een blije organisatie die ook niet bang is om uitglijers te maken, klik dan hier, dan kom je vanzelf bij de KNLTB vacatures.

Zo, ik ben uitgepocht.

Jacco Eltingh

Technisch- en Commercieel Directeur