Michiel Schapers Onderscheiding

Michiel Schapers onderscheiden met tennis Europe award

Oud-topspeler en coach Michiel Schapers ontving gisteren op het NTC in Amstelveen de Tennis Europe Award uit handen van algemeen directeur Erik Poel. Deze internationale onderscheiding is op aanvraag van de KNLTB toegekend als blijk van waardering voor zijn inzet voor het tennis in Nederland en internationaal.

Michiel Schapers (1959) begon zijn professionele tenniscarrière in 1982. In zijn actieve en succesvolle speeljaren was hij de nummer 1 van Nederland. Zijn beste jaar was 1988, toen hij als nummer 25 zijn hoogste positie op de ATP-ranglijst bereikte. Hij bereikte 4 ATP-finales in het enkelspel en stond regelmatig in de top 50. Hij boekte overwinningen op Becker, Noah, Mecir en vele anderen.

Na zijn actieve tenniscarrière werd hij een internationale tenniscoach voor spelers van over de hele wereld.

Van 1995 tot 2004 werkte Michiel bij de Technische Staf van de KNLTB in verschillende functies. Met zijn passie, kennis en doorzettingsvermogen heeft hij meegeholpen een succesvolle generatie Nederlandse spelers te ontwikkelen. Van 1998 tot 2000 was hij de captain van het Nederlandse Davis Cup-team.

Na jaren in verantwoordelijke functies voor de Oostenrijkse en Duitse tennisbond te hebben gewerkt, is Michiel sinds januari 2020 weer verbonden aan de KNLTB als travelling coach voor de topspelers.

Erik Poel: “Michiel heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van tennis in Nederland. Het is fijn dat hij sinds vorig jaar weer bij ons is. Hij geeft het goede voorbeeld, is heel direct, maar toont tegelijkertijd veel compassie met zijn spelers en collega's. Een echte tennisfanaat en daarom heeft hij deze Tennis Europe Award meer dan verdiend.”


Michiel Schapers: “Ben vereerd met deze onderscheiding.
Het is een stimulans voor mij om ook in de komende jaren een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Nederlandse top- en jeugdtennis”.