Kiki

Kiki Bertens benoemd tot Erelid KNLTB

De KNLTB heeft Kiki Bertens benoemd tot Erelid van de KNLTB. Bertens ontvangt deze onderscheiding voor haar carrière als professioneel toptennisster en de bijdrage die ze als ambassadeur voor de tennissport heeft geleverd. Voorzitter Rogier Davids overhandigde het speldje en de oorkonde aan Bertens op het NTC in Amstelveen.

Kiki Bertens werd in het zonnetje gezet in het bijzijn van een aantal oud-spelers. Roger Davids blikte terug op haar tenniscarrière in de periode 2009 - 2021. Kiki behaalde 10 WTA-titels, bereikte in 2016 op Roland Garros de halve finale en was vele jaren kopvrouw van het Nederlandse Fed Cupteam. In mei 2019 bereikte ze de vierde plaats op de WTA-wereldranglijst en was daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse tennisspeelster ooit. Daarnaast was zij een zeer goede en actieve ambassadeur voor de tennissport en een inspiratie voor vele tennisliefhebbers. 

Bertens was verrast door de onderscheiding. Ze komt hiermee in het illustere rijtje van o.a. Tom Okker, Betty Stöve, Richard Krajicek en Esther Vergeer: “Ik voel me enorm vereerd, dank je wel!”

Het predicaat Erelid wordt door de Ledenraad op voorstel van het Bondsbestuur verleend aan een persoon die de KNLTB zowel nationaal als internationaal op buitengewone wijze heeft gediend.

Henk Koster

Ook fotograaf Henk Koster werd verrast tijdens de uitreiking van de KNLTB Tennis Awards in Amstelveen. In het bijzijn van een aantal oud-spelers en KNLTB medewerkers werd Henk toegesproken door algemeen directeur Erik Poel en ontving hij het Bondsonderscheidingsteken van Roger Davids. Henk ontvangt deze onderscheiding voor zijn verdiensten als meest bekende tennisfotograaf in Nederland en voor de ruim 45-jarige samenwerking met de KNLTB. Sinds 1974 heeft Henk Koster het Nederlandse tennis gefotografeerd voor de KNLTB, zowel op professioneel als op amateurniveau. Hij was bij vele thuis- en uitwedstrijden van de Davis Cup en Fed Cup (nu Billie Jean King Cup) en bij meer dan 1000 tennistoernooien, waaronder meer dan 130 Grand Slam toernooien. De bijdrage van Henk aan de promotie van de tennissport is derhalve bijzonder groot geweest. Henk Koster beëindigt na het NK Tennis zijn werkzaamheden voor de KNLTB.

Het Bondsonderscheidingsteken wordt door het Bondsbestuur toegekend aan een persoon die het tennisspel op nationaal of internationaal niveau op buitengewone wijze heeft gediend.