Martijn Voorbaak

Martijn Voorbraak nieuwe KNLTB Coach Jeugd

Trainer/coach Martijn Voorbraak gaat vanaf 1 januari aan de slag als KNLTB Coach Jeugd bij de KNLTB. Hij wordt verantwoordelijk voor de jeugdselectie van 11 t/m 14 jaar en de samenwerking met de gecertificeerde tennisscholen. Voorbraak zal daarbij nauw samenwerken met de KNLTB coaches en staf op het NTC in Amstelveen voor optimale training en begeleiding van de spelers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het Nederlandse jeugdtennis.

Martijn Voorbraak werkte al eerder bij de KNLTB. Van 1997 tot en met 2009 verzorgde hij de KNLTB bondstrainingen in Den Haag en was hij medeverantwoordelijk voor de tennistrainingen van de LOOT-groepen in Zuidwest. Hij ontwikkelde zich tot een ervaren opleider en startte in 2009 MATCH Tennis Academy. Sinds 2014 was hij actief als trainer/coach bij Focus Tennis Academy en vanaf 2016 bij Bogtstra en Kempers Tennis Academy. Voorbraak was ook privé-trainer van diverse Nederlandse jeugd kampioenen. 
 
Voorbraak is enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “Ik heb een enorme drive om de ervaring die ik de afgelopen 23 jaar heb opgedaan, zowel binnen de KNLTB als in de privésector, te gaan gebruiken binnen mijn functie als KNLTB Coach Jeugd. Ik heb de afgelopen periode gemerkt dat deze drive en positiviteit ook enorm aanwezig is binnen de technische staf van de KNLTB, ondersteund door de mensen van kantoor. Ik kijk erg uit naar de samenwerking binnen het team van de technische staf, maar zeker ook naar de samenwerking met de collega’s in het land. Alles met maar 1 doel: Met zijn allen nog meer een toptennisklimaat creëren van jong tot oud”.

"We zijn erg verheugd met de aanstelling van Martijn. Hij past enorm goed in onze technische staf en zijn inzet en jarenlange ervaring zullen ons jeugdprogramma nog meer versterken" aldus Dennis Sporrel, Topsportmanager KNLTB.
 
Als KNLTB Coach Jeugd gaat Voorbraak de dagelijkse trainingen op het NTC voor de jeugdselectie van 11 t/m 14 jaar verzorgen. Hij zal nauw contact hebben met de gecertificeerde tennisscholen over de spelers, de te leveren prestaties en over de manier van samenwerken. Daarnaast gaat hij toernooien bezoeken en Europese Cups, uitwisselingen en jeugdtoernooien begeleiden. Samen met Kelvin Nieberg (KNLTB Coach Jeugd, verantwoordelijk voor KNLTB Instroom voor 7 t/m 10 jaar) en Raymond Knaap (KNLTB coach NTC onder andere verantwoordelijk voor de maatwerkgroep van 14 t/m 18 jaar) zorgt hij voor optimale aansluiting van de programma’s binnen het opleidingsprogramma ‘5 steps to the top’.