HK211209 388

Nederland Tennisland is een aantal topcoaches rijker

Onder andere Kiki Bertens, Arantxa Rus, Robin Haase, Demi Schuurs, Matwé Middelkoop, Igor Sijsling en Michaela Krajicek, hebben deze week de coachcursus (C-opleiding) met succes afgerond. Ook ervaren coaches zoals Elise Tamaela en Peter Lucassen hebben hun status als coach met deze opleiding geformaliseerd.

Het afgelopen jaar hebben de cursisten diverse theorie en praktijksessies gevolgd. Op 9 december legden de (voormalig) topspelers en coaches hun examendag met succes af. Met de kennis en ervaring die deze spelers al hebben zijn ze een aanwinst voor het Nederlandse tennislandschap. Zij kunnen hiermee ook zelf topspelers begeleiden en zowel nationaal als internationaal verder doorgroeien.   

Leercoach en coördinator Opleidingen Gerard Smit was blij met het resultaat: “Het waren intensieve dagen, er is hard gewerkt. Heel mooi om de gedrevenheid van deze spelers en coaches te zien. Met hun kennis en ervaring met trainen en coachen in hun tenniscarrière zijn zowel hun theoretische kennis als de praktijkvaardigheden op een dusdanig hoog niveau dat ze snel de cursusstof eigen maken. Dit diploma is verdiend en ik hoop dat ze hun passie voor de sport blijven overbrengen op tennisliefhebbers”.