Trots op Tennis

Column Erik Poel: Trots op tennis & padel

Binnen de KNLTB hebben we een aantal interne cultuurwaarden met elkaar afgesproken, om te bepalen en richting te geven aan de manier waarop we werken. Naast resultaatgericht, doelgerichte samenwerking, klantgericht en eigenaarschap is dat ook trots op tennis & padel.

En met name die laatste, trots op onze sporten, is momenteel actueel. Ouderwets ’s ochtends de wekker zetten om de Australian Open te kijken. We doen het weer best aardig de laatste tijd! Botic en Tallon hebben het goed gedaan. Arianne had zich voor het eerst gekwalificeerd, Daniël knokte zich naar het hoofdtoernooi bij de junioren, Wesley in de kwartfinale dubbel, Diede en Sam pakken de titel bij het rolstoeltennis. Ook de media schrijft weer veel over tennis, nog even los gezien van de Djoko-soap.

Ook trots, omdat het ons samen met onze verenigingen en leraren gelukt is om weer te groeien naar ruim 600.000 leden. Daarnaast hebben we meer dan 30.000 inschrijvingen voor de voorjaarscompetitie voor tennis en padel. Sinds deze week mogen we weer wedstrijden spelen, dus ik heb goede hoop dat die dit jaar wel gaat plaatsvinden.

Ook trots omdat er mooie dingen bij de jeugd gebeuren. Afgelopen jaar is het aantal jeugdleden en de competitiedeelname fors gestegen, de club-overstijgende-instroomtraining heeft meer deelnemers en het aantal jeugdige talenten dat op ons NTC in Amstelveen traint is flink toegenomen. Niks mooiers dan om die talentjes op de baan en in de gym aan de slag te zien. En voor hun leuk om daar af en toe de profs aan het werk te zien als die in het land zijn en daar trainen.

En tenslotte trots omdat we een hele mooie hoofdsponsor voor padel hebben gevonden. EY (voormalig Ernst & Young) heeft zich voor 3 jaar gecommitteerd.

Om nou te voorkomen dat jullie denken, wat een aanmatigende borstklopperij 😊, zal ik nog eens herhalen wat ik ooit eerder schreef:  alleen ga je sneller, samen kom je verder. En laten nou de meeste voorbeelden hierboven over ‘samen’ gaan. Samen met de verenigingen, de leraren, de leden, de tennisscholen, de talenten, de profs, onze partners, uiteindelijk doen we het gelukkig samen.

Tot zover, op naar nog meer mooie, gezamenlijke successen waar we met z’n allen trots op kunnen zijn!

PS. Ik hoop velen van jullie op 13 februari (en de dagen erna) tijdens onze digitale jaarcongres te zien.

Erik Poel

Algemeen Directeur