Davis Cup team

TeamNL Billie Jean King Cupteam speelt kwalificatieduel tegen Spanje in Den Bosch

De KNLTB heeft vandaag de locatie bekendgemaakt voor de kwalificatieronde voor de Billie Jean King Cup Finals by BNP Paribas tegen Spanje. Deze ontmoeting vindt op vrijdag 15 en zaterdag 16 april 2022 plaats in Maaspoort Den Bosch. Tijdens de ontmoeting zal er worden gespeeld op gravel. De winnaar van het duel plaatst zich direct voor de Billie Jean King Cup Finals, de verliezer speelt een duel in de Play Offs.

Technisch en Commercieel Directeur Jacco Eltingh is blij dat er is gekozen voor de Maaspoort: “We hebben hele goede ervaringen met de Maaspoort, omdat op deze topsportlocatie al meerdere Davis Cup en Billie Jean King Cup ontmoetingen hebben plaatsgevonden. Vorig jaar nog won het TeamNL Billie Jean King Cupteam er met 3-2 van China. Een mooi uitgangspunt voor het duel tegen Spanje.

De Maaspoort is een prachtige locatie met een intieme sfeer. Op dit moment weten we nog niet of en hoeveel publiek er bij het duel aanwezig kan zijn, maar we zullen er uiteraard voor zorgen dat de tennisfans niks hoeven te missen van deze ontmoeting met Spanje. Via een livestream kan het publiek in elk geval op afstand genieten van toptennis in Nederland."

Huib van Olden, Wethouder Sport Gemeente ’s-Hertogenbosch: “De Billie Jean King Cup van vorig jaar was zeer succesvol. Het is daarom extra fijn dat we dit jaar weer het TeamNL Billie Jean King Cupteam mogen ontvangen in De Maaspoort. Zij spelen tegen Spanje, hopelijk dit keer weer met volledig gevulde tribunes. Mooi dat de KNLTB opnieuw voor ’s-Hertogenbosch kiest als speelstad. Wij kijken ernaar uit om spelers en fans weer te ontvangen in onze gemeente.”

Nederland vs. Spanje

Nederland en Spanje speelden drie keer eerder tegen elkaar. Nederland heeft nog nooit van Spanje gewonnen, want de onderlinge tussenstand is 3-0 in het voordeel van Spanje. Het laatst gespeelde duel dateert uit 1993. Spanje is de huidige nummer 10 van de wereldranglijst en heeft momenteel twee speelsters in de top-10, namelijk Garbine Muguruza (nummer 3) en Paula Badosa (nummer 9). Nederland staat op plek 46 van de wereldranglijst en heeft als beste speelsters Arantxa Rus (nummer 66) en Lesley Pattinama-Kerkhove (nummer 150) en Demi Schuurs als dubbelspecialist (nummer 11).

Nederland speelde vorig jaar in de Play Offs ook een thuisduel. In Den Bosch werd toen China met 3-2 verslagen. Hiermee verzekerde Nederland zich van een plek in de Billie Jean Cup Qualifiers by BNP Paribas 2022.