Davis Cup -

Captain Haarhuis maakt selectie TeamNL Davis Cupteam bekend

Paul Haarhuis, captain van het TeamNL Davis Cupteam heeft vandaag de definitieve selectie bekend gemaakt voor de Davis Cup by Rakuten Qualifiers tegen Canada. Hij kiest voor Botic van de Zandschulp (ATP-50), Tallon Griekspoor (ATP-62), Robin Haase (ATP-229), Wesley Koolhof (ATP-21) en Matwé Middelkoop (ATP-28). Nederland speelt op 4 en 5 maart in Den Haag tegen Canada voor een plek in de Davis Cup Finals.  

Captain Paul Haarhuis: “Ik ben erg blij dat deze jongens zich beschikbaar stellen voor het team en dat we met zo’n sterke opstelling tegen Canada kunnen spelen. Het team heeft het afgelopen jaar qua niveau namelijk een grote stap gemaakt. We hebben met Canada een zeer pittige uitdaging om ons te plaatsen voor de Davis Cup Finals. Canada heeft met twee spelers in de top 20, Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov een erg sterk team. Ze wonnen begin dit jaar nog de ATP Cup in Australië. Gelukkig hebben wij het thuisvoordeel. We zijn enorm blij dat er enig publiek bij het duel aanwezig mag zijn. De aanwezigheid van de Oranjefans zorgt namelijk altijd voor een unieke sfeer en een extra steuntje in de rug. Ik kijk in ieder geval uit naar de ontmoeting."

Davis Cup by Rakuten Qualifiers

Nederland plaatste zich voor deze kwalificatieronde door de winst op Uruguay in september vorig jaar. Het duel tussen Nederland en Canada wordt gespeeld in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en er wordt gespeeld op gravel. De winnaar plaatst zich direct voor de Davis Cup Finals, de verliezer speelt in september 2022 een duel in Wereldgroep I voor een plek in de Qualifiers 2023.
 
In deze kwalificatieronde worden de wedstrijden in twee dagen gespeeld: op vrijdag worden er 2 enkelspelen gespeeld. Zaterdag wordt begonnen met de dubbel en daarna volgen 2 enkelspelen (2 gewonnen sets). 

De overige kwalificatiewedstrijden zijn:

 • Frankrijk – Ecuador
 • Spanje – Roemenië
 • Finland – België 
 • Verenigde Staten – Colombia 
 • Brazilië – Duitsland
 • Slowakije – Italië
 • Australië – Hongarije
 • Noorwegen – Kazachstan
 • Zweden – Japan
 • Argentinië – Tsjechië 
 • Korea – Oostenrijk 

Kijk hier voor meer info over de Davis Cup.

Ticketverkoop 

De kaartverkoop voor de Davis Cup start dinsdag 8 februari. Als gevolg van de geldende coronamaatregelen is er maar een zeer beperkt aantal tickets beschikbaar. Voor meer informatie over de Davis Cup, het programma en de tickets ga je naar Toptennis.tennis.nl.