Tennis vrienden samen drinken

Column Erik Poel: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

We staan aan het begin van een nieuw seizoen. Een seizoen waarbij wij hopelijk weer ‘gewoon’ competitie kunnen spelen, waarbij de kantines open zijn en we weer ouderwets gezellig op het terras kunnen zitten. Dat gun ik de verenigingen en de spelers!

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe ideeën en plannen. En daarbij is het voor ons altijd een afweging tussen enerzijds onze visie en wat wij denken dat goed is voor tennis/padel en anderzijds wat de verenigingen en spelers willen. Gelukkig komt het meestal overeen maar soms ook niet.

Zo vinden wij het gemengd dubbel echt horen bij de Nederlandse tenniscultuur en hadden we die vorig jaar weer teruggebracht bij de Eredivisie Gemengd. Maar nu geven spelers en teams aan geen mixed dubbels meer te willen spelen, want het duurt te lang en vraagt te veel van de spelers. Houden wij vast aan onze visie, of geven we gehoor aan de wens van de spelers? In dit geval dat laatste, omdat er anders niet gespeeld gaat worden.

De najaarscompetitie daarentegen was er een waar zowel de wens vanuit de spelers als ons idee overeen kwam, namelijk iets inkorten. Dus die is vanaf dit jaar 5 i.p.v. 7 speeldagen.

Wat nieuw is en voortkomt uit onze visie, is om het gehele jaar wedstrijden te kunnen aanbieden, oftewel ‘jaarrond spelen’. Zeker voor onze jeugd is dat belangrijk. Voor het eerst dit jaar hebben kinderen de mogelijkheid het hele jaar wedstrijden te spelen, met de aloude voorjaarscompetitie, zomercompetitie (dit jaar alleen voor Rood/Oranje/Groen), Najaarscompetitie en Winter-events. Ook voor padel hebben we 4 competities sinds dit jaar, dus ook daar kun je je lol op!

Ook nieuw dit jaar is ons Meet & Play platform dat verenigingen de mogelijkheid geeft hun tennis- en/of padelbanen ook open te stellen voor niet-leden en daarnaast ook activiteiten als open dagen, startersclinics en proeflessen te promoten. Zo helpen we verenigingen potentiële leden naar hun club te trekken en extra inkomsten te genereren.

We hebben op tijdens onze digitale congresweek nog meer nieuwe initiatieven uit de doeken gedaan. Wil je dat nog eens nakijken, dan kan dat hier.

Dus op naar een mooi, sportief en vooral zorgeloos seizoen. Om te beginnen met de Davis Cup in Den Haag dit weekend. Als vanouds, want het stadion op Sportcampus Zuiderpark mag helemaal vol met tennisfans. Samen gaan we onze TeamNL spelers tegen Canada aanmoedigen in de strijd om een plekje in de Davis Cup Finals. Ik kijk er naar uit.

Erik

Erik Poel

Algemeen Directeur