KNLTB Vlag

Column van Erik: Lang leve de Vrijheid

Twee weken geleden was ik bij een internationaal jeugdtoernooi in Rotterdam. Daar speelde een Oekraïens jongetje mee. Ik kwam in contact met zijn moeder die naast de baan zat te kijken. Zij konden natuurlijk moeilijk terug nu. Dus ik heb aangeboden dat ze in het hotel bij het NTC kunnen verblijven en dat die jongen mee kan trainen.

Zo komt de oorlog dichterbij en realiseer je je wat vrijheid betekent. Een vreselijke situatie voor de Oekraïners. Inmiddels hebben we als KNLTB de helpende hand geboden bij het opvangen van meerdere tennissende junioren en talenten uit Oekraïne. Meestal meisjes met hun moeder, want vader moet thuisblijven en vechten aan het front. Hartverscheurend.

Deze mensen hebben we of onderdak kunnen geven bij tennisscholen en tennisverenigingen in het land, of we hebben ze onderdak kunnen bieden bij ons op het Nationaal Tennis Centrum. Veel dank aan iedereen die hier aan meehelpt. Het is hartverwarmend hoe iedereen bereid is zijn/haar steentje bij te dragen.

Nationaal en internationaal zijn er ook talloze gesprekken geweest over het wel of niet meespelen van Russische en Wit-Russische spelers. Internationaal is besloten alle teams uit die landen van alles uit te sluiten en individuele spelers onder neutrale vlag mee te laten spelen. Wij hebben dat standpunt overgenomen.

Hoe fijn is het dan dat wij straks weer, ook nog eens zonder alle corona-restricties, competitie en toernooien kunnen gaan spelen. Het verenigingsleven kan weer beginnen, kantines open, drankje en wat lekkers erbij. Meer dan 31.000 tennis- en padelteams gaan binnenkort de strijd aan, maar in dit geval wel een sportieve strijd.

En daarna lekker, in alle vrijheid, weer naar huis. Wat een groot goed!

Een heel fijn tennis- en padelseizoen gewenst!

Erik Poel

Algemeen Directeur KNLTB