Jacco Eltingh K swiss

KNLTB verlengt contract met Eltingh als Technisch en Commercieel Directeur

De KNLTB heeft het contract met Jacco Eltingh met 2 jaar verlengd t/m juni 2024. Hij blijft de komende jaren als Technisch Directeur verantwoordelijk voor het technisch beleid gericht op toptennis, toppadel en leraren. Daarnaast zet hij zich als Commercieel Directeur in om meer partners aan de KNLTB te verbinden voor zowel de top- als breedtesport.

Algemeen Directeur Erik Poel is blij dat de KNLTB en Jacco Eltingh nog langer aan elkaar verbonden blijven. “We hebben een goede flow te pakken met tennis en padel, zowel bij verenigingen als in topsport. Met de recente prestaties van Botic en Tallon voegt Nederland zich weer in de Top 100 bij de heren. Ik kijk dan ook uit naar de Davis Cup volgend weekend in Den Haag, waar we met een vol stadion TeamNL gaan aanmoedigen in de wedstrijd tegen Canada. Ook opkomend talent laat internationaal mooie successen zien. Maar we zijn er nog niet. Met het toptennisprogramma ‘5 steps to the top’ is de basis gelegd”. Bestuurslid Topsport Peter Hendriks vult aan: “We moeten nu koers houden en de groei verder uitbouwen. We willen dat graag de komende jaren samen met Jacco blijven doen”.

Jacco Eltingh zit nog vol energie: “Mijn job is nog niet klaar bij de KNLTB. Er ligt een goede basis qua opleidingsstructuur en samenwerkingspartners en ik ben trots op de centrale rol en inspiratie die het NTC biedt. Natuurlijk ben ik ook blij met de progressie en successen van zowel jonge talenten als topspelers. Onze ambitie is structureel 4 spelers in Top 100 in het enkelspel te hebben. Daar moeten we consequent aan blijven werken. En in het verlengde daarvan wil ik ook nog een volwaardig topsport programma voor padel opzetten. Daarnaast wil ik graag een bijdrage leveren aan een nog betere arbeidspositie van de tennis en padelleraar. Dit doe ik allemaal samen met geweldige collega’s, die ik mag aansturen binnen de verschillende teams. Kortom, ik zie nog veel uitdaging en zet me heel graag nog een paar jaar in voor de ontwikkeling van tennis en padel in Nederland.”

Eltingh is sinds juni 2017 in dienst bij de KNLTB als Technisch Directeur. Onder zijn eindverantwoordelijkheid valt toptennis, toppadel en leraren, waaronder ook alle nationale selecties zoals het Davis- en Billie Jean King Cupteam, Topsenioren- en de rolstoeltennisselectie. Sinds juli 2019 heeft Eltingh als Commercieel Directeur ook Commerciële Zaken en Events onder zijn hoede. Het contract met Eltingh loopt in juni 2022 af en is nu verlengd t/m juni 2024.

Er zijn meer dan 1 miljoen mensen die tennissen en/of padellen in Nederland, waarvan ruim 600.000 lid zijn van een KNLTB-vereniging. De KNLTB is ervan overtuigd dat de inzet van topsport een belangrijke katalysator kan zijn om de beleving van tennis en padel in ons land te vergroten en de sporten te laten groeien.