NL Loterij

KNLTB ontvangt 1,6 miljoen euro van Nederlandse Loterij voor de tennis- en padelsport

De KNLTB ontvangt ruim 1,6 miljoen euro voor de tennis- en padelsport van de Nederlandse Loterij. De Nederlandse Loterij heeft bekendgemaakt in 2021 in totaal € 50,4 miljoen af te dragen aan de Nederlandse sport. De Nederlandse sportwereld is blij met deze bijdrage, die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet.

De Nederlandse Loterij heeft gisteren bekendgemaakt in 2021 in totaal 188 miljoen euro aan afdrachten uitgekeerd te hebben: 118,4 miljoen euro ging naar de Nederlandse Staat, 19,2 miljoen euro naar 18 verschillende goede doelen en 50,4 miljoen euro naar de Nederlandse sport. NOC*NSF is enorm blij met deze bijdrage die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet.

Sport en sportief bewegen zijn belangrijker dan ooit. De deelname aan sport is gedurende de coronapandemie gemiddeld sterk gedaald, ondanks alle initiatieven om binnen de beperkte mogelijkheden te kunnen blijven sporten. Daarom is de bijdrage van Nederlandse Loterij juist nu van groot belang voor de sport op alle niveaus en voor alle leeftijdscategorieën in ons land.

Jaarlijks gaat er ruim meer dan 40 miljoen euro vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.

Mede dankzij de jaarlijkse bijdrage van De Nederlandse Loterij kan de KNLTB de topsport en talentontwikkelingsprogramma's uitvoeren. De bijdrage wordt ook ingezet voor breedtesport. Algemeen directeur Erik Poel: “De KNLTB zet zich in om meer mensen meer te laten tennissen. Een belangrijke pijler hierin zijn de ruim 1650 verenigingen. We ondersteunen verenigingen om zowel bestuurlijk als sporttechnisch sterker te worden en we willen voor iedere leeftijdscategorie een passend tennisaanbod bieden. Mede dankzij de bijdrage van de Nederlandse Loterij kunnen we dit realiseren. Ik wil graag alle spelers van de Nederlandse Loterij via deze weg van harte bedanken. De Nederlandse sport is afhankelijk van deze bijdragen en we stimuleren uiteraard dat Nederlanders kansspelen via de Nederlandse Loterij spelen.”  Over het jaar 2021 ontvangt de KNLTB een bedrag van 1.602.072 euro.

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Jaarlijks investeren we ook miljoenen in de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging.