Tennishal hal met net

Succesvolle start KNLTB Hallenplan

De KNLTB kent een succesvolle start van het KNLTB Hallenplan. Uit een groot aantal aanmeldingen heeft de selectiecommissie op basis van de opgestelde criteria een keuze gemaakt om meerdere tennishallen in Nederland financieel te ondersteunen in het winterseizoen 2022/’23.

Met het Hallenplan faciliteert en stimuleert de KNLTB het indoortennis via verschillende toernooien en activiteiten. De tennisbond wil hiermee acteren tegen een aantal ontwikkelingen die niet goed zijn voor het Nederlandse tennislandschap. Er verdwijnen steeds meer indoorbanen en locaties. Ook is het aanbod van indoorwedstrijden in de winter vele malen kleiner dan tijdens het zomerseizoen. Hierdoor is de mogelijkheid om wedstrijden te blijven spelen in de winter minder vanzelfsprekend. Tennis is immers leuker als je wedstrijden speelt! De noodzaak van het KNLTB Hallenplan is hiermee hoog en de bond is blij met deze succesvolle start.

De KNLTB gaat op een aantal locaties, geografisch goed verspreid over het land tennishallen financieel ondersteunen. Voor minimaal 16 weekenden (medio oktober tot eind maart) gaan de tennishal en de KNLTB een overeenkomst aan voor de huur van minimaal 4 banen per locatie. De tijden voor deze weekenden zijn zaterdag van 8.00 tot 21.00 uur en zondag van 8.00 tot 17.00 uur. De KNLTB staat garant voor deze uren. De tennishal zorgt in deze gereserveerde uren voor georganiseerde wedstrijden en toernooien, inclusief een organiserend comité. De tennishal heeft gegarandeerde inkomsten en het aanbod voor het spelen van toernooien en wedstrijden voor KNLTB-leden wordt groter. Voor de tennishallen biedt het organiseren van tennishallen ook een extra mogelijkheid tot inkomsten via horeca. De inschrijfgelden voor deze toernooien en wedstrijden vloeien terug naar de KNLTB om de voorfinanciering mogelijk te maken.

De selectiecommissie, bestaande uit KNLTB en onafhankelijk sportadviesbureau NMC Bright, heeft een keuze gemaakt uit een groot aantal pitches. De aangemelde tennishallen hebben op deze criteria een vragenlijst doorlopen. Op basis van gewogen scores én goede geografische spreiding heeft de selectiecommissie 10 locaties aangewezen als samenwerkingspartners. Wil je weten welke locaties? Klik dan hier.

Tijdens en na het winterseizoen 2022/’23 wordt het KNLTB Hallenplan en alle samenwerkingen geëvalueerd. De intentie is om met het KNLTB Hallenplan een duurzame samenwerking op te zetten om indoortennis in Nederland te blijven stimuleren!