DSC00070

Kiki Bertens wordt KNLTB Coach dames

Oud-toptennisster Kiki Bertens versterkt vanaf half november de KNLTB-staf als KNLTB Coach Dames. Bertens wordt net als Elise Tamaëla verantwoordelijk voor het versterken van de band tussen KNLTB en de Nederlandse dames, zowel talenten als professionele tennissters in de ITF World Tour en WTA Tour. Ze gaat wekelijks trainen met een groep op het NTC in Amstelveen, bezoekt speelsters op locatie en reist een aantal weken mee op de Tour. Daarnaast wordt Kiki officieel assistent-coach van het Billie Jean King Cupteam.

Kiki Bertens behaalde in haar tenniscarrière van 2009 tot 2021 tien WTA-titels. Ze bereikte in 2016 op Roland Garros de halve finale en was vele jaren kopvrouw van het Nederlandse Fed Cupteam. In mei 2019 bereikte ze de vierde plaats op de WTA-wereldranglijst en was daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse tennisspeelster ooit. Daarnaast was zij een zeer goede en actieve ambassadeur voor de tennissport en een inspiratie voor vele tennisliefhebbers.

Kiki is blij met deze nieuwe uitdaging bij de KNLTB. “Na het beëindigen van mijn topsportcarrière heb ik natuurlijk eerst genoten van de geboorte van onze zoon Mats. Nu begint het weer te kriebelen en zoek ik een uitdaging in de tenniswereld. Elise vroeg me mee als assistent-coach van het Billie Jean King Cupteam in de wedstrijd tegen Frankrijk. Die rol beviel mij goed en ik wil dit graag uitbreiden. Super blij dat ik dat nu kan doen bij de KNLTB. Ik neem mijn ervaringen uit de tour mee en kijk er naar uit de talentvolle jonge meiden te begeleiden en trainen in Amstelveen. Zo kan ik mijn kennis en ervaringen meegeven en met de meiden werken aan hun droom om de top te behalen.”

Technisch directeur Jacco Eltingh: “Ik ben trots dat we Kiki aan ons kunnen verbinden. Ze heeft een enorme schat aan ervaring en is ook na haar carrière nog steeds een inspiratie en boegbeeld voor de tennissport, zeker voor de jonge meiden. Het is mooi dat we haar op deze manier kunnen inzetten en haar kennis kunnen benutten en doorgeven aan nieuwe generaties. Dat past goed in ons plan om speelsters uit groep 3, 4 uit het ‘5 steps to the top’ plan meer bij elkaar te brengen. Samen trainen en samen reizen waar mogelijk, met goede begeleiding vanuit de KNLTB en in goede samenspraak met de privétrainers. Dat stimuleert en zo maken ze elkaar beter. Op het NTC in Amstelveen hebben we alle faciliteiten hiervoor, maar ook onderweg of elders willen we meer steun bieden. Het effect van deze aanpak kunnen we bij de mannen al in de praktijk terugzien. Daar gaan we nu bij de dames ook aan werken. Er staat een hele brede groep klaar om de wereldranglijst te gaan bestormen.”