Rookvrije Sport NOC NSF

Samen naar een Rookvrije Sport met Michaëlla Krajicek

De campagne ‘De sport wordt rookvrij. Wen er maar aan.’ waarin bekende sporters vragen om een rookvrije sport. Inmiddels staan meer dan 2000 sportclubs geregistreerd als rookvrij. Het streven is om een volledig rookvrije sportomgeving te hebben in 2025. De campagne is een samenwerking van NOC*NSF (met en namens de sportbonden) en de Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF en Longfonds. Doet jouw vereniging ook mee?

Sport en roken gaan niet samen

In het Nationaal Preventieakkoord legden de sportbonden, het ministerie van VWS en NOC*NSF al eerder de ambitie vast voor een volledig rookvrije sportsector in 2025. Meeroken is schadelijk. Door het sportterrein en sportevenementen volledig rookvrij te maken, beschermen we opgroeiende kinderen tegen tabaksrook en de verleiding om zelf te gaan roken.

Dit kan jouw vereniging doen om rookvrij te worden

Ook binnen tennis en padel zijn steeds meer verenigingen en evenementen volledig rookvrij. Op sportrookvrij.nl is informatie te vinden hoe jij als vereniging ook rookvrij kan worden. Sportverenigingen kunnen zich hier officieel laten registreren als ‘rookvrij’ en gratis de bekende rookvrijbordjes bestellen. Ook kan jouw vereniging hier hulpmiddelen vinden om draagvlak te creëren voor een rookvrije sportclub.

Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.sportrookvrij.nl.