Pickleball Arnhem

Samenwerking tussen KNLTB en Pickleball Holland bekrachtigd

De KNLTB en Pickleball Holland gaan een samenwerking aan om de sport pickleball optimaal te ontwikkelen voor aanbieders en spelers in Nederland. Algemeen directeur Erik Poel en Bernadette Snijders Blok, voorzitter van Pickleball Holland, zetten afgelopen woensdag 9 november de handtekening op het NTC in Amstelveen. Tijdens de NK Pickleball in Almere lichtte bestuursvoorzitter Roger Davids de mogelijkheden voor de professionalisering en de groei van de sport toe.

Pickleball is de afgelopen jaren in de Verenigde Staten en Canada gegroeid zoals padel dat in Europa heeft gedaan. Ook in Nederland kun je op steeds meer plaatsen pickleballen en neemt het aantal spelers (nu ruim 500) snel toe. Er zijn op dit moment zo’n 30 locaties en groepen en er komt er bijna elke week wel een bij. Pickleball Holland en de KNLTB gaan samenwerken aan het versterken van de sport in Nederland, waaronder het ondersteunen van verenigingen, organisaties en mensen die met pickleball willen starten, het opzetten van een (train-de) trainerscursus, een structureel aanbod van pickleball evenementen en het versterken van de organisatie van pickleball in Nederland met spelers die zich hieraan verbinden.

Erik Poel zet de deur open voor pickleball: “Pickleball is net als beachtennis een tennisvariant en past goed in onze tennisfamilie. Als ik kijk naar de ontwikkeling in Amerika en Canada, dan is er nog veel mogelijk. We gaan samen de sport verder ontwikkelen en een goede basis leggen voor de groei van het aantal locaties en spelers.”

Ook Bernadette Snijders Blok kijkt uit naar de samenwerking: “We zijn blij dat we met de KNLTB gaan samenwerken om nog meer mensen enthousiast te maken voor pickleball. We merken dat er vanuit alle hoeken van de samenleving interesse is voor deze laagdrempelige sport en zien veel mogelijkheden voor diverse doelgroepen. Het is heel goed voor de sport dat we onze organisatie kunnen gaan professionaliseren door de kennis en expertise van de KNLTB te benutten als het gaat om accommodaties, wedstrijdaanbod, opleidingen en digitale toepassingen om spelers te bedienen.”

Meer info over pickleball vind je op www.pickleballholland.nl.