Dunlop tennis en padelrackets

Een nieuwe visie op de toekomst van tennis en padel

"De speler staat altijd centraal"!

De maatschappij verandert. De wensen en behoeften van sporters zijn anders dan twintig jaar geleden. Steeds vaker willen mensen sporten op een manier, een tijd en een plaats die zij zelf kiezen. Het houdt in dat sportaanbieders, ook verenigingen, goed moeten nadenken over hun aanbod en hoe zij de sporter van deze tijd passend kunnen bedienen. Het is een transitie waar NOC*NSF zich in samenwerking met enkele bonden ook al enige tijd mee bezighoudt. De KNLTB ziet in tennis en padel dezelfde verandering in behoeften van spelers. Beleid en aanbod van de bond zijn in de afgelopen zeven jaar stukje bij beetje aangepast om in te spelen op de wensen van sporters in het algemeen en klaar te zijn voor de toekomst. Dat betekent wat de KNLTB betreft dat verenigingen goed moeten nadenken over hun aanbod, maar ook dat de positie van andere aanbieders niet genegeerd kan worden. De ‘klant’, de speler, staat centraal. Dat is het uitgangspunt.

Over de veranderingen in de sport, de visie van de KNLTB en hoe de KNLTB en verenigingen hier op inspelen lees je in het artikel in Sport Bestuur & Management.