Foto Padel Zilveren Kruis

KNLTB en Zilveren Kruis presenteren nieuw gezondheidscollectief

De KNLTB en Zilveren Kruis gaan samenwerken op het gebied van gezondheid. Tennissers en padellers kunnen meedoen aan een gezondheidscollectief van de bond. Naast het leveren van een passende zorgverzekering is het collectief ook gericht op een gezonde leefstijl met sporten en bewegen te stimuleren. 

Het is bekend dat dagelijks bewegen en sporten goed is voor de gezondheid. Dat geldt voor fitte mensen maar ook vaak ook voor mensen met een mindere gezondheid. Zilveren Kruis stimuleert een gezonde en actieve leefstijl. Even tennissen kan daar een mooi onderdeel van zijn. Samen presenteren de KNLTB en Zilveren Kruis hun nieuwe gezondheidscollectief in de sport.

Bondsarts Babette Pluim van de KNLTB is enthousiast: “Zilveren Kruis is wat mij betreft al jaren de meest op sport gerichte zorgverzekeraar. Fijn om intensiever met ze te gaan samenwerken. Zo praten we bijvoorbeeld over meekijkconsulten voor onze leden en zijn er allerlei vergoedingen om snel te herstellen als je een keer een blessure op loopt". 

Het gezondheidscollectief wordt doorontwikkeld met een proefprogramma waarin een gezonde leefstijl met beweging op de vereniging gestimuleerd wordt. “Lekker sporten is heel belangrijk. Je voelt je er goed door, fysiek en mentaal. Daarom helpt Zilveren Kruis graag bij een gezonde leefstijl. Zo hebben we een mooi ‘Afvallen met afspraken-programma’ dat we in dit partnership als test bij enkele verenigingen willen aanbieden. Het beweegonderdeel van het programma kan dan ook bestaan uit samen tennissen op de club. Want als het om je gezondheid gaat telt alles mee” zegt Marcel Woudman alliantiemanager bij de zorgverzekeraar.

Tennissers en padellers profiteren van extra dekkingen die passen bij de sport. Een sport- of koelbrace bijvoorbeeld maar ook sportmassage en het meekijkconsult van de KNLTB-fysio. Bovendien ontvangen deelnemers korting op hun aanvullende zorgverzekering. Tennissers en padellers ontdekken hun voordeel op zk.nl/knltb.