Esther Vergeer Tennis Hall Of Fame

Esther Vergeer opgenomen in Tennis Hall of Fame

Oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer is opgenomen in de International Tennis Hall of Fame (ITHF). Tijdens het finaleweekend van het ABN Amro Open in Rotterdam werd dit op Centre Court bekendgemaakt.

Met deze vermelding wordt Esther Vergeer toegevoegd aan een rijtje met de grootste tennissers uit de historie van de sport. Vergeer is de derde Nederlander die wordt toegevoegd aan dit bijzondere rijtje van 262 spelers met 27 verschillende nationaliteiten. Voormalig rolstoeltennissters Chantal Vandierendonck en Monique Kalkman-Van den Bosch zijn al onderdeel. Toptennissers als bijvoorbeeld Richard Krajicek, Betty Stöve of Tom Okker hebben deze eer nog niet ontvangen. Eens in de vier jaar komen rolstoeltennissers in aanmerking voor een plek in de International Hall of Fame.

Esther Vergeer heeft in haar carrière 169 toernooien gewonnen in het rolstoel enkelspel, won vier gouden medailles bij de Paralympische Spelen en won in haar loopbaan 470 partijen op rij. Ook heeft ze als Toernooidirecteur dit jaar voor een primeur gezorgd: na vijftien jaar is het vrouwenrolstoeltennis onderdeel van het ABN AMRO Open.

“Ik ben vereerd om toegelaten te worden tot de International Tennis Hall of Fame en om onderdeel te worden van de geschiedenis van deze prachtige sport. Tennis is een groot en belangrijk onderdeel van mijn leven. Het heeft me laten groeien tot de persoon die ik vandaag ben, en ik heb veel geleerd doordat ik kon sporten. Ik ben erg dankbaar en trots dat ik zo succesvol was op de tennisbaan. Graag wil ik de vele fantastische mensen om mij heen bedanken voor de support en het geloof.”