MF Davis Cup 2023 Groningen Eerste Wedstrijddagdsc04209

Tim van Rijthoven zet zich in voor promotie van jeugdtennis

Tim van Rijthoven gaat zich dit jaar als KNLTB jeugdambassadeur inzetten voor het promoten van tennis onder de jeugd in Nederland. De samenwerking werd vandaag bekend gemaakt tijdens KidsDay op ABN AMRO Open. Het ambassadeurschap van Van Rijthoven maakt onderdeel uit van de vernieuwde jeugdstrategie van de KNLTB, die er aan moet bijdragen dat meer kinderen gaan tennissen.  

Het succesjaar 2022 begon voor Van Rijthoven met het winnen van de ATP-titel op Libéma Open in Rosmalen. Daarna ontving hij een wildcard voor Wimbledon, waar hij de vierde ronde wist te behalen. Door Van Rijthoven zijn prestaties is hij bij de tennissende jeugd in Nederland uitgegroeid tot een groot voorbeeld.

Van Rijthoven ziet het als een eer dat hij door de KNLTB is gevraagd voor het ambassadeurschap: “Tennis een geweldige sport. Niet alleen omdat tennis een sport voor iedereen is, maar ook omdat het een creatieve en veelzijdige sport is. Je kan tennis op je eigen manier spelen en je eigen keuzes maken. Je speelt samen of alleen, met wie je wil, waar je wil, maar ook bijvoorbeeld in welke outfit. Je kan dus echt je eigen ding doen en iedere keuze is goed. Ik vind het dan ook fantastisch om samen met de KNLTB kinderen te laten zien hoe leuk tennis is en ze inspireren om ook te gaan tennissen”.

Algemeen directeur Erik Poel is ook blij met de samenwerking met Van Rijthoven: “Iedereen kent Tim en hij is zeer populair onder de jeugd. Als KNLTB zijn we dan ook ontzettend blij dat hij zich wil inzetten voor het Nederlandse jeugdtennis. Samen kunnen we van toegevoegde waarde zijn naar de jeugd, onze verenigingen, leden, fans en partners en dus impact hebben op tennis in Nederland”.

Jeugdstrategie

Het jeugdtennis in Nederland zit de afgelopen jaren in de lift. Momenteel tennissen er ruim 95.000 kinderen, in de leeftijd tot en met 17 jaar. De KNLTB investeert dit jaar extra in de jongste doelgroep met een vernieuwde jeugdstrategie. Zo is het KNLTB tennisprogramma Tenniskids voor kinderen t/m 12 jaar vernieuwd met Tenniskids TOF, wat staat voor Tennis Ontwikkelings Fases. Met Tenniskids TOF staan kinderen met meer plezier en motivatie op de baan en krijgen zijzelf (en hun ouders) en leraren meer inzicht in de tennisontwikkeling. Daarnaast werkt de tennis- en padelbond aan een nieuwe look-and-feel voor het jeugdtennis, die beter aansluit bij deze tijd en bij de jeugd.