WPC22 Alyssa van Heyst Fotografie 116

Coachteam toppadel weer compleet

Uriël Maarsen wordt de nieuwe bondscoach Jeugd Padel en Milou Ettekoven gaat aan de slag als bondscoach Dames Padel. Zij stoppen daarmee als speler van het Nederlands team. Ivo van Dijk en Ruud van Hees pakken samen het bondscoachschap Senioren Padel op. Met de huidige bondscoach Heren Diego Mieres is hiermee het team van coaches voor toppadel weer compleet. Met dit coachteam wil de KNLTB het toppadel in Nederland naar een hoger niveau brengen en weer verder bouwen aan het toppadel in Nederland.

Uriël Maarsen is een actieve padelspeler, zowel nationaal als internationaal. Zijn ALO-opleiding heeft hij sinds 2015 aangevuld met licenties voor tennis- en padelleraar. Maarsen maakte een aantal jaren deel uit van het Nederlands Heren team en speelde onder andere de WK in Dubai afgelopen november. Daarnaast is hij leercoach voor de KNLTB padelleraren opleiding. Maarsen: “De laatste jaren is padel enorm aan het groeien en gaat de jeugd steeds fanatieker en professioneler om met de sport. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen. Met mijn opleiding en ervaringen als tennis- en padelspeler en trainer wil ik graag de huidige jeugd verder brengen en ervoor zorgen dat de (top) padelvijver steeds breder wordt aangevuld met jongere jeugd.”

Milou Ettekoven komt sinds 2017 als speelster uit voor het Nederlands Dames team en is actief geweest op Nederlandse, Europese- en Wereldkampioenschappen. Ze heeft veel ervaring opgedaan met het spelen op nationaal en internationaal niveau, vooral als speelster, maar ook als coach. Zo heeft zij haar kennis in kunnen zetten als assistent-bondscoach bij de Nationale Jeugd, waar ze jeugdspelers begeleidde, trainde en coachte tijdens Europese- en Wereldkampioenschappen. Ettekoven: “Het begeleiden, coachen en beter maken van spelers intrigeert mij enorm en het geeft een grote kick als je ziet dat spelers/speelsters daadwerkelijk beter worden en resultaten boeken. Ik wil er graag voor zorgen dat Nederland meer aansluiting vindt bij de internationale toplanden”.

Ruud van Hees (foto links) en Ivo van Dijk (foto rechts) gaan samen als bondscoaches Senioren de taken voor het senioren padel oppakken voor zowel de heren en de dames. Ze geven uitvoering aan de taken richting het EK padel, waaronder het vaststellen van de selectie en verzorgen van voorbereidende trainingen. Het EK Padel voor Senioren wordt in juni gehouden. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart.

Beide heren zijn zeer ervaren trainers met zowel binnen- en buitenlandse ervaring. Als speler hebben ze alle internationale toernooien voor het Nederlands Seniorenteam tot nu toe gespeeld. Ruud van Hees is ook leercoach voor de opleiding tot padelleraar en coördinator opleidingen. Ivo van Dijk is co-commentator padel bij Ziggo Sport.

Technisch Directeur Jacco Eltingh is blij met dit team: “Het is echt heel fijn dat dit team, met daarbij zelfs (ex-)topsporters zich in wil zetten voor de sport, zij kennen de sport van dichtbij en weten wat nodig is om topsport te bedrijven. Ik heb er vertrouwen in dat we met elkaar toppadel in Nederland in alle leeftijdsklassen naar een hoger plan kunnen brengen. Ons doel is om op zo’n kort mogelijk termijn het gat te dichten met bijvoorbeeld Spanje en Argentinië en één van de beste West-Europese landen te zijn.”