Pickleball

10 jaar Pickleball in Nederland

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat pickleball voor eerst in Nederland werd gespeeld. Op Libéma Open in Rosmalen werd hierbij stil gestaan op Pickleball Tuesday en konden bezoekers kennismaken met deze nieuwe racketsport. Pickleball is de afgelopen jaren in de Verenigde Staten en Canada gegroeid zoals padel dat in Europa heeft gedaan. Ook in Nederland kun je op steeds meer plaatsen pickleballen en neemt het aantal spelers snel toe.

Algemeen directeur Erik Poel zet de deur open voor pickleball: “Pickleball is net als beachtennis een tennisvariant en past goed in onze tennisfamilie. Als ik kijk naar de ontwikkeling in Amerika en Canada, dan is er nog veel mogelijk. We gaan samen met Pickleball Holland de sport verder ontwikkelen en een goede basis leggen voor de groei van het aantal locaties en spelers.”

Meer weten over pickleball in Nederland, check www.tennis.nl/pickleball.