23049 WPT Beelden Logo (1920x1080px) 4

KNLTB partner van World Padel Tour Amsterdam Open

De KNLTB heeft zich voor 2023 en 2024 verbonden aan het World Padel Tour (WPT) Amsterdam Open en is daarmee mede-licentiehouder geworden van het enige Nederlandse én het grootste toernooi op de WPT-kalender. De bond neemt het sportief management van WPT Amsterdam Open op zich en promoot het evenement richting de aangesloten verenigingen, centra en spelers. Van 11 tot en met 15 oktober vindt het toernooi plaats in AFAS Live.

Padel is de snelst groeiende sport ter wereld en ook in Nederland. Binnen de KNLTB neemt deze racketsport een steeds prominentere rol in en de bond heeft dan ook een gedegen beleidsplan om padel niet alleen in de breedte, maar ook in de topsport te laten groeien. Onderdeel van dat plan is om grote internationale toernooien in Nederland te laten plaatsvinden, waaronder een WPT-evenement. Net als toptennis is ook toppadel inmiddels volledig geïntegreerd in de organisatie van de KNLTB, met als uiteindelijk doel om aansluiting te krijgen bij de wereldtop. Specifiek onderdeel van de promotie richting de leden en verenigingen is de Dutch Day op woensdag 11 oktober, wanneer alle Nederlandse toernooideelnemers in actie gaan komen. 

Next level

Erik Poel, algemeen directeur KNLTB: “Het Amsterdam Open heeft afgelopen jaar bij zijn debuut op de World Padel Tour veel zichtbaarheid en beleving rond padel gecreëerd. In oktober wordt het toernooi in AFAS Live naar een next level gebracht. Met onze sporttechnische padelkennis en jarenlange ervaring met de organisatie van internationale toernooien leveren we graag een bijdrage aan het event. De KNLTB vindt het van groot belang dat zo’n toernooi in Nederland plaatsvindt, dat Nederlandse topspelers hieraan deel kunnen nemen en dat het Nederlandse publiek de internationale padeltop van dichtbij kan zien. Samen maken we de sport bereikbaar voor iedereen, door side-events laten we mensen de sport ervaren en helpen ze op weg om zelf te gaan padellen. Participatie in WPT Amsterdam Open past naadloos in het beleidsplan dat wij voor de ontwikkeling van padel hebben opgesteld.” 

Erik Poel (algemeen directeur KNLTB), temidden van de founding partners van WPT Amsterdam Open: Tim van Veggel van Timeless Investments (links) en Paul Bremmer van Kroonenberg Groep (rechts).

Geen hype

John van Lottum, toernooidirecteur van WPT Amsterdam Open: “Dat de KNLTB partner wordt van ons toernooi, betekent dat padel nu echt ‘here to stay’ is. Geen hype, geen opwelling, maar een serieuze sport met serieus beleid en een professionele aanpak. Wij kijken uit naar de samenwerking en rekenen erop dat we samen WPT Amsterdam Open naar een nog hoger niveau gaan tillen. Qua professionele organisatie, qua ambiance, qua toeschouwersaantallen en ongetwijfeld ook qua sportieve prestaties. Met de KNLTB aan boord bereiken we bovendien nog veel meer padelliefhebbers in het hele land, waarmee een uitverkocht huis in AFAS Live in oktober steeds meer in zicht komt.”

Naast KNLTB zijn ‘founding partners’ Timeless Investments en Kroonenberg Groep licentiehouder. De organisatie van het toernooi wordt verzorgd door Triple Double, Golazo Sports en Deux Agency. Voormalig proftennisser John van Lottum is als toernooidirecteur het gezicht van WPT Amsterdam Open.