Esther Vergeer Tennis Hall of Fame

Esther Vergeer toegevoegd in Tennis Hall of Fame in Newport

Zaterdag is rolstoeltennisser en 44-voudig Grand Slam winnares Esther Vergeer opgenomen in The International Tennis Hall of Fame. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Newport (USA) werd haar naam officieel toegevoegd. Opname in de Tennis Hall of Fame is een bijzondere eer, het is een erkenning van haar tenniscarrière en de impact die ze heeft in de geschiedenis van de tennissport.

Esther Vergeer voegt zich hiermee bij de grootste tennissers uit de historie van de sport. Vergeer is de derde Nederlander die wordt toegevoegd aan dit bijzondere rijtje van 262 spelers met 27 verschillende nationaliteiten. Voormalig rolstoeltennissters Chantal Vandierendonck en Monique Kalkman-Van den Bosch zijn al onderdeel.

Toptennissers als bijvoorbeeld Richard Krajicek, Betty Stöve of Tom Okker hebben deze eer nog niet ontvangen. Eens in de vier jaar komen rolstoeltennissers in aanmerking voor een plek in de International Hall of Fame. “Ik ben vereerd om te zijn toegelaten tot de International Tennis Hall of Fame en om onderdeel te zijn van de geschiedenis van deze prachtige sport. Tennis is een groot en belangrijk onderdeel van mijn leven. Het heeft me laten groeien tot de persoon die ik vandaag ben, en ik heb veel geleerd doordat ik kon sporten. Ik ben erg dankbaar en trots dat ik zo succesvol was op de tennisbaan. Graag wil ik de vele fantastische mensen om mij heen bedanken voor de support en het geloof”, reageert Esther.

Esther Vergeer heeft in haar carrière 169 toernooien gewonnen in het rolstoel enkelspel, won vier gouden medailles bij de Paralympische Spelen en won in haar loopbaan 470 partijen op rij. Ook heeft ze als Toernooidirecteur van het ABN AMRO Open dit jaar voor een primeur gezorgd: na vijftien jaar is het vrouwenrolstoeltennis onderdeel van het toernooi.

Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB is trots en benadrukt de waarde van Esther voor het rolstoeltennis en voor kinderen met een lichamelijke beperking. “Esther is een grote inspiratie voor alle gehandicapte sporters en specifiek voor de rolstoeltennissers. Met de Esther Vergeer Foundation geeft ze kinderen en jongeren een kans om te sporten, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en sterker in de maatschappij staan. Deze erkenning is dan ook meer dan verdiend.”