NTC Amstelveen Tennisbanen gravel (1)

Ronald Wind aangetrokken als extra KNLTB coach jeugd

Trainer/coach Ronald Wind gaat vanaf 1 september aan de slag als KNLTB Coach Jeugd bij de KNLTB. Hij wordt samen met Martijn Voorbraak verantwoordelijk voor de jeugdselectie van 11 t/m 14 jaar en de samenwerking met de gecertificeerde tennisscholen. De uitbreiding met een extra coach is nodig om het intensievere jeugdprogramma van de KNLTB in te kunnen vullen en het contact met gecertificeerde tennisscholen te versterken. Wind en Voorbraak werken daarbij nauw samen met de andere KNLTB coaches en staf op het NTC in Amstelveen voor optimale training en begeleiding van de spelers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het Nederlandse jeugdtennis.

Ronald Wind tennist al sinds zijn jonge jaren. Hij volgde in zijn jeugd KNLTB instroomtrainingen en zat op een LOOT-school. Na de HAVO haalde hij zijn diploma HBO Sportmanagement. Vanaf 2010 was hij actief als trainer bij een aantal clubs. Al snel maakte hij de stap naar trainer/coach van jonge talenten in België en werkte hij sinds 2011 voor zowel Tennis Vlaanderen als de Kim Clijsters Academy. Wind begeleidde diverse Belgische jeugdtalenten en nationale jeugdteams.

Technisch directeur Jacco Eltingh is blij dat Ronald het team komt versterken. “Zijn enthousiasme en passie voor tennis is enorm, je voelt topsport in alles wat hij doet. Hij is nog jong, maar heeft al veel ervaring met 11 tot 14-jarige spelers, zowel op de baan als bij Tennis Europe toernooien. Ronald heeft veel voor Tennis Vlaanderen betekend. Dat hij zich nu voor het Nederlandse tennis gaat inzetten is erg waardevol. Hij is ook communicatief sterk en wil graag zijn kennis delen met onze gecertificeerde scholen. Het jeugdprogramma op het NTC is veel intensiever geworden, er zijn meer trainingen met selectiespelers. En ook willen we meer contact met scholen over spelers die niet op het NTC trainen. Samen met Martijn gaat Ronald daar invulling aan geven. Ze vormen een geweldig team, met als doel om zoveel mogelijk 11-14-jarigen in onze selectie door te laten schuiven naar het vervolg van het programma”.

Ronald Wind is enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “Ik kijk er erg naar uit om mijn kennis en ervaring te delen en samen met mijn collega’s het topsportklimaat in Nederland te versterken. Mijn doel is om samen met Martijn en andere collega’s een structuur neer te zetten waar de speler centraal staat en zich optimaal kan ontwikkelen. Het NTC is de ideale plek hiervoor, waar alle topsportfaciliteiten aanwezig zijn om dit doel na te kunnen streven”.

Als KNLTB Coach Jeugd gaat Wind samen met Voorbraak de dagelijkse trainingen op het NTC voor de jeugdselectie van 11 t/m 14 jaar (groep 2) verzorgen. Hij zal nauw contact hebben met de gecertificeerde tennisscholen over de spelers, de te leveren prestaties en over de manier van samenwerken. Daarnaast gaat hij toernooien bezoeken en Europese Cups, uitwisselingen en jeugdtoernooien begeleiden. Samen met Kelvin Nieberg (KNLTB Coach Jeugd, verantwoordelijk voor KNLTB Instroom voor 7 t/m 10 jaar) en Raymond Knaap (KNLTB coach NTC onder andere verantwoordelijk voor de maatwerkgroep van 14 t/m 18 jaar) zorgt hij voor optimale aansluiting van de programma’s binnen het opleidingsprogramma ‘5 steps to the top’.