FysioHolland KNLTB

Samenwerking KNLTB en FysioHolland verlengd en uitgebreid

FysioHolland verzorgt sinds 2013 de fysiotherapie voor de KNLTB tijdens trainingen en wedstrijden van de Nederlandse toptennissers. In april is de overeenkomst opnieuw verlengd en is het aantal begeleidingsdagen uitgebreid. De inzet van fysiotherapeuten is belangrijk om spelers fit op de baan te krijgen en te houden, zowel preventief als na wedstrijden. Naast topsport richt de samenwerking zich ook op breedtesport via informatieve bijdrages aan leraren, verenigingen en spelers.

De fysiotherapeuten van FysioHolland verzorgen de medische begeleiding van zowel de valide spelers als de rolstoeltennissers, voor jeugd en profs. Naast begeleiding tijdens internationale wedstrijden bestaat de inzet ook uit behandelingen bij revalidatie en ondersteuning bij de fysieke training van alle spelers. Het gezamenlijke doel is ervoor zorgen dat tennissers altijd topfit op de tennisbaan verschijnen. FysioHolland is daarom altijd aanwezig op het Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen. Ook voorziet FysioHolland de sporters van de nodige fysiotherapeutische zorg tijdens nationale kampioenschappen, internationale toernooien (Davis Cup, Billie Jean King Cup) en trainingskampen. Jesper Put en Martijn van den Hoed zijn de vaste krachten van FysioHolland die ingezet worden bij de KNLTB op het NTC en bij internationale wedstrijden.

Naast de begeleiding is er extra aandacht voor bijdragen aan de (breedte)sport. FysioHolland verzorgt daartoe presentaties bij lerarenopleidingen, ouderavonden en congressen en levert bijdrages aan KNLTB blogs. Hierbij komen onderwerpen als sport specifieke, veelvoorkomende blessures en de preventie daarvan aan bod. Kwalitatieve fysiotherapeutische begeleiding, zowel curatief als preventief, is namelijk van essentieel belang om ervoor te zorgen dat tennis- en padelspelers altijd topfit op het veld kunnen verschijnen.