Roger Davids

Roger Davids gekozen in bestuur internationale tennisbond (ITF)

KNLTB-voorzitter Roger Davids is in Cancun (Mexico) tijdens de jaarvergadering gekozen tot lid van de Board of Directors van de ITF, de internationale tennisbond. Davids wil zich als bestuurslid inzetten om meer inkomsten te genereren voor de tennissport en kennis te delen over digitalisering, inclusiviteit, duurzaamheid, sponsoring en toptennis.

Tennis is een van de 5 grootste sporten ter wereld met bijna 100 miljoen spelers. In Nederland is 60 procent van de spelers lid van KNLTB, terwijl wereldwijd slechts 7% van de spelers lid is van een nationale bond. Roger Davids heeft duidelijke ambities: “Het is mijn doel om het aantal leden wereldwijd te verdubbelen om zo jaarlijks meer dan 100 miljoen euro extra budget te genereren voor de nationale bonden en daarmee de positie van tennis te versterken in zoveel mogelijk landen. Daarnaast wil ik de ITF-tennisfamilie helpen sterker te worden door meer kennisdeling onder leden over onderwerpen als breedtesport/jeugdtennis, digitalisering, inclusiviteit, rolstoeltennis, duurzaamheid, sponsoring en toptennis. Mede dankzij de sterke en innovatieve organisatie van de KNLTB in Nederland zie ik dat met vertrouwen tegemoet.” Davids is sinds december 2017 voorzitter van de KNLTB.

Het is de 3e keer in de historie van KNLTB dat er een Nederlander in het bestuur van de ITF is gekozen. Zo werd bijna 25 jaar geleden Ruurd de Boer gekozen tot bestuurslid van de ITF. 

Board of Directors

In Mexico presenteerden 28 kandidaten zich tijdens de jaarlijkse meeting. De 14 gekozen bestuursleden kregen de meeste stemmen en voldoen aan de geografische spreiding, zoals gespecificeerd in de ITF-statuten. De Amerikaan David Haggerty werd herkozen tot ITF-president voor 4 jaar van 2023-2027.

De 14 leden van ITF Board of Directors zijn gekozen voor de periode 2023-2027:

 • Rafael Westrupp (BRA)
 • Brian Hainline (USA)
 • Lionel Ollinger (FRA)
 • Salma Mouelhi Guizani (TUN)
 • Bulat Utemuratov (KAZ)
 • Jack Graham (CAN)
 • Nao Kawatei (JPN)
 • Philip Mok (HKG)
 • Roger Davids (NED)
 • David Rawlinson (GBR)
 • Dietloff von Arnim (GER)
 • Carlos Bravo (CRC)
 • Åsa Hedin (SWE)
 • Jordi Tamayo De Winne (ESP)