Kiki Bertens ITF Award 2023

Kiki Bertens onderscheiden met ITF Award

Oud-toptennisster Kiki Bertens ontving gisteravond tijdens de feestelijke uitreiking van de KNLTB Tennis Awards in Amstelveen de ITF Award voor Services to the Game. Deze internationale onderscheiding is op aanvraag van de KNLTB toegekend als blijk van waardering voor haar prestaties als topspeler en haar inzet om mensen enthousiast te maken voor het tennis.

Kiki Bertens behaalde in haar tenniscarrière van 2009 tot 2021 tien WTA-titels en bereikte in 2016 op Roland Garros de halve finale. Ze was vele jaren kopvrouw van het Nederlandse Billie Jean King Cupteam (voorheen Fed Cup) en speelde in totaal 32 wedstrijden (23 singles en 9 dubbels) voor Nederland. Daarmee behaalde ze 27 keer een winstpunt voor het team, waarvan maar liefst 21 in de single. In mei 2019 bereikte ze de vierde plaats op de WTA-wereldranglijst en was daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse tennisspeelster ooit. Ze beëindigde haar tenniscarrière na de Olympische Spelen in Tokyo in 2021.

Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB reikte de onderscheiding uit aan Kiki: “Kiki heeft als tennisster een geweldige carrière gehad en was daarnaast een zeer goede en actieve ambassadeur voor de tennissport en een inspiratie voor vele tennisliefhebbers. Een mooi voorbeeld is het boek “Tennis met Kiki”, waarin ze jonge spelers tips geeft om hun eigen spel te verbeteren en ze een kijkje geeft in het leven van een topsporter. Deze ITF Award voor Kiki is dan ook zeer verdiend.”

Als KNLTB Coach Dames motiveert Kiki nog steeds jonge talenten en professionele tennissters in de ITF World Tour en WTA Tour en helpt ze hen op weg naar de top. Daarnaast is Bertens officieel assistent-coach van het Billie Jean King Cupteam.