Erik Poel Algemeen Directeur

Erik Poel kondigt afscheid aan als algemeen directeur KNLTB

Na meer dan 10 succesvolle jaren als algemeen directeur bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB), maakte Erik Poel vandaag bekend dat hij aan het einde van dit jaar afscheid neemt. Onder zijn leiderschap heeft de KNLTB significante stappen gezet en is er een solide basis gelegd voor de toekomst.

Poel kan met trots terugkijken op de ontwikkelingen de afgelopen jaren. In 2019 verhuisde de bond naar Amstelveen, waar tevens het Nationaal Tennis Centrum (NTC) werd gerealiseerd. Dankzij Poel werd ook de fusie met de Nederlandse Padelbond succesvol afgerond, waardoor de KNLTB nu nationale en internationale padelwedstrijden coördineert.

Hij heeft tevens bijgedragen aan de verdere professionalisering en klantgerichtheid van de dienstverlening. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de nieuwe strategische koers, waarbij niet alleen verenigingen en hun leden, maar ook leraren, ongebonden sporters en zelfstandige tennis- en padelcentra aandacht krijgen. De vernieuwing van het KNLTB ICT-landschap, waarmee de services voor zowel verenigingen als spelers sterk zijn verbeterd, wordt regelmatig als inspirerend voorbeeld genoemd door andere bonden, zowel nationaal als internationaal.

Poel zegt hierover: "Met ongelooflijk veel plezier heb ik meer dan 10 jaar mijn bijdrage geleverd aan de mooiste sportbond van Nederland. In 2024 bestaan we 125 jaar, wat mij betreft een geschikt moment om het stokje over te dragen. Als KNLTB staan we er zeer gezond voor en ik ben trots op het team van mensen dat dit mogelijk heeft gemaakt. De KNLTB, tennis en padel zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart blijven houden”.

‘We zijn enorm dankbaar voor de wijze waarop Erik leiding heeft gegeven aan de KNLTB. Hij heeft de afgelopen jaren een groot aantal ingrijpende en structurele wijzigingen doorgevoerd die het fundament onder de bond hebben verstevigd. De dienstverlening is sterk verbeterd, het aantal leden is de laatste jaren weer flink toegenomen, het jaarbudget is gegroeid van 15 naar 25 miljoen euro en we hebben mooie sportieve successen beleefd’, aldus Roger Davids voorzitter van KNLTB.