HK190315 148

KNLTB, al 125 jaar jouw matchmaker

Op 5 juni 2024 is het 125 jaar geleden dat de KNLTB is opgericht. De KNLTB heeft een belangrijke rol gespeeld bij ontwikkeling van tennis in Nederland. Door de promotie van de sport, mensen te stimuleren te gaan tennissen en competities en toernooien te organiseren. Met ruim 1650 verenigingen en meer dan 630.000 leden is de KNLTB nog steeds een toonaangevende sportbond in Nederland. Ook zijn prachtige topsportprestaties geleverd die zorgen voor zichtbaarheid en fan beleving.

We zijn trots op wat de KNLTB in 125 jaar heeft bereikt, trots op onze verenigingen, de leraren en de inzet van vele vrijwilligers. We zijn vol vertrouwen en geloven in onze toegevoegde waarde en rol voor de komende jaren. De afgelopen 10 jaar zijn er veel nieuwe ontwikkelingen, de maatschappij verandert, de individualisering en vergrijzing nemen toe. Sportverenigingen hebben steeds minder leden. Sporters willen meer flexibiliteit en vrijheid wanneer ze sporten, keuzevrijheid is belangrijk. Daarnaast zien we de komst van padel, commerciële centra en verschillende digitale innovaties.

We geloven in de kracht van sport om bij te dragen aan een gezonde, inclusieve en weerbare samenleving en om mensen te verenigen. Onze missie ‘meer mensen meer laten tennissen en padellenis dan ook onveranderd, alleen het speelveld is gewijzigd. De KNLTB past zich aan en ontwikkelt mee, als aanjager en verbinder. De KNLTB als matchmaker.  We bouwen één ecosysteem waarin voor iedere sporter een aanbod op maat is en alle betrokken partijen een plek vinden en samenwerken. Zo houden we de sport toegankelijk en betaalbaar voor iedereen, ongeacht welke culturele achtergrond, gender, leeftijd, talenten of beperkingen iemand heeft.

We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met alle partijen in het sportlandschap werken aan een gezonde toekomst van tennis en padel in Nederland.

Matchmaker

De KNLTB heeft in 125 jaar een prachtige rijke historie opgebouwd. Daar zijn we trots op. We weten dat tennis veel meer betekent dan een sport met een racket en een bal. Tennis verenigt, tennis verbindt, tennis laat mensen elkaar ontmoeten. Zo begon het 125 jaar geleden, met de organisatie van wedstrijden (matches) en dat doen we nog steeds.

Of je nu speelt, bestuurt, lesgeeft, support of inspireert, we delen allemaal de liefde voor deze sport. Al 125 jaar, dat is ook 125 jaar ontwikkeling, verandering en uitdaging. En 125 jaar ontwikkelen, meebewegen en vernieuwen. Door nieuwe sporten te omarmen en nieuwe technologieën te benutten. En net als in het spel, sta je sterker door samen te werken, door te ontmoeten en te verbinden.

We vieren de sport en hoe die sport ons al 125 jaar verbindt. We vieren de gedrevenheid van collega’s, de bevlogenheid van verenigingen, professionaliteit van leraren, ondernemerschap van centra en betrokkenheid van de overheid.

Maar we vieren vooral de toekomst, hoe onzeker die soms mag zijn. Een ding is zeker: Door samen te werken, staan we sterk.

Ontdek hoe KNLTB al 125 jaar mensen verbindt, inspireert en motiveert. Ontdek dat we er voor je zijn, daar waar je ons nodig hebt en wanneer je ons nodig hebt.

Wij zijn de KNLTB, al 125 jaar jouw matchmaker.